Be Charge

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ogromnie dziękuję, będę za jakiś czas kupować pakiet. Szkoda że tych stacji tak mało które oni obsługują.
Najwięcej mają we Włoszech i to jest fajna opcja na wakacje. Jestem właśnie w Chorwacji, tutaj też mają kilka stacji, mam jedną 4 km od kwatery 😀

consigliero

Pionier e-mobilności
Jedziemy jutro na Słowację, czy kupować jakikolwiek pakiet. Wycieczka na 3 dni

Jaceq

Pionier e-mobilności
Jedziemy jutro na Słowację, czy kupować jakikolwiek pakiet. Wycieczka na 3 dni
Mają sporo punktów na Słowacji - zerknij na mapie na stronie, czy są w rejonie Twojego pobytu: https://www.bec.energy/en/charging-network/
Jeśli zamierzasz korzystać z BeCharge, najkorzystniej wypada pakiet, nawet ten najmniejszy - w pakiecie BeLight za 20 EUR masz do wykorzystania 50kWh, co daje około 1,80 PLN / 1kWh. Chyba, że będziesz celować w ładowanie AC - wówczas może będzie taniej coś lokalnego.

adianqo

Nowy na Forum
Mają sporo punktów na Słowacji - zerknij na mapie na stronie, czy są w rejonie Twojego pobytu: https://www.bec.energy/en/charging-network/
Jeśli zamierzasz korzystać z BeCharge, najkorzystniej wypada pakiet, nawet ten najmniejszy - w pakiecie BeLight za 20 EUR masz do wykorzystania 50kWh, co daje około 1,80 PLN / 1kWh. Chyba, że będziesz celować w ładowanie AC - wówczas może będzie taniej coś lokalnego

JAk się skończy ten pakiet za 20EUR to następny można dopiero za miesiąc kupić?

consigliero

Pionier e-mobilności
Jeśli zamierzasz korzystać z BeCharge, najkorzystniej wypada pakiet, nawet ten najmniejszy - w pakiecie BeLight za 20 EUR masz do wykorzystania 50kWh, co daje około 1,80 PLN / 1kWh. Chyba, że będziesz celować w ładowanie AC - wówczas może będzie taniej coś lokalnego.
Czyli teoretycznie płacę za 50 kW i wtedy jak interpretować informację która wyświetla się na ich mapie, tak wygląda w przypadku taryfy pay us you go. Czy po zmianie bedą inne informacje co do ceny czy pojawi się coś innego ?

Attachments

• IMG_2170.png
    IMG_2170.png
    275,7 KB · Liczba wyświetleń: 5

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czyli teoretycznie płacę za 50 kW i wtedy jak interpretować informację która wyświetla się na ich mapie, tak wygląda w przypadku taryfy pay us you go. Czy po zmianie bedą inne informacje co do ceny czy pojawi się coś innego ?
Cena na mapie dotyczy taryfy pay-as-you-go. Jeśli masz pakiet schodzą z niego kilowatogodziny i masz na bieżąco podgląd wykorzystania, tak jak na poniższym screenie
Becharge.png

Jusand

Posiadacz elektryka
Można też zamówić kartę rfid, do mnie przyszła w ciągu tygodnia. Dziś rano uruchomiłem pakiet i od razu jest dostępny. Ładowanie na ionity bez problemu.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Można też zamówić kartę rfid, do mnie przyszła w ciągu tygodnia. Dziś rano uruchomiłem pakiet i od razu jest dostępny. Ładowanie na ionity bez problemu.
Również otrzymałem po tygodniu. Zamówiona w niedzielę, rano w poniedziałek następnego tygodnia kurier dostarczył.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Właśnie ładuję się na kolejnej ładowarce w Chorwacji, 50 kW, zero problemów.