Be Charge

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy ktoś może potwierdzić warunki tego referrala? Tzn ktoś wypróbował i jak to działa rzeczywiście? W apce i regulaminie jest napisane że to "10 EUR discount on top-up" - co ja rozumiem, że przy "doładowaniu" konta dostaje się 10 EUR gratis, a nie 10 EUR na ładowanie.
Czyli np. zakup najmniejszego pakietu za 50 EUR +3 EUR bo taki pakiet +10 EUR referala dostaniemy 63 EUR. To w takim Ionity (przy stawkach 0,95 EUR / kWh) dostaniemy 66,31 kWh płacąc 50 EUR. To jest 0,75 EUR / kWh -> circa 3,34 zł / kWh.
Czy te moje wyliczenia są nieważne bo dają jednak 10 EUR na ładowanie, a nie doładowanie konta (top-up)?

Po przemyśleniu to w sumie discount to obniżka... więc może płacąc 40 EUR dostaje się 53? Czyli 0,717 EUR / kWh?
Bonus jest za pełne zarejstrowanie konta wraz z podaniem karty płatniczej. Działa to bardzo prosto, po zarejestrowaniu w szczegółach konta masz "Coupons and offers" - tam powinien się pojawić kupon na 10 EUR. Jedziesz się załadować korzystając z podstawowej taryfy Pay-as-you-go i system pobierze płatność z kuponu. Przy czym kupon jest jednorazowy. Jeśli załadujesz za kwotę większą niż 10 EUR, pobierze Ci resztę z karty. Jeśli załadujesz za kwotę niższą niż 10 EUR nic nie zapłacisz ale pozostała kwota z kuponu przepada. Sprawdziłem to osobiście. Wg mnie nie będzie to działać przy zakupie pakietu ale nie sprawdzałem - kupon miałem na koncie prywatnym, pakiet kupiłem na firmę.

domingo

Fachowiec
Ale robiłeś to w czerwcu czy jakoś niedawno? Bo możliwe, że to się zmieniło i teraz tak jak jest to rozpisane to jasno stoi "top-up", nie ładowanie, nie pakiet, tylko "top-up"

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ale robiłeś to w czerwcu czy jakoś niedawno? Bo możliwe, że to się zmieniło i teraz tak jak jest to rozpisane to jasno stoi "top-up", nie ładowanie, nie pakiet, tylko "top-up"
Rejestrowałem się w czerwcu. Z kuponu ostatni raz korzystałem 14.07 i zadziałało dokładnie tak jak opisałem. Załadowałem za 5,29 EUR , pobrało z karty 0,29 EUR - miałem kupon na 5 EUR dla polecającego. Ty jako osoba korzystająca z referral-a otrzymasz 10 EUR.

Jusand

Posiadacz elektryka
Rejestrowałem się w czerwcu. Z kuponu ostatni raz korzystałem 14.07 i zadziałało dokładnie tak jak opisałem. Załadowałem za 5,29 EUR , pobrało z karty 0,29 EUR - miałem kupon na 5 EUR dla polecającego. Ty jako osoba korzystająca z referral-a otrzymasz 10 EUR.
A kiedy te 5 euro pojawia się do wykorzystania, bo w apce jest info, że 3 osoby skorzystało z mojego kodu, a kuponów nie ma.

Jaceq

Pionier e-mobilności
A kiedy te 5 euro pojawia się do wykorzystania, bo w apce jest info, że 3 osoby skorzystało z mojego kodu, a kuponów nie ma.
Pojawiają się w zakładce "Coupons and offers" w profilu. Chyba powinny wpaść od razu.. Przynajmniej ja tak miałem z tego co kojarzę. Dostałem info, że ktoś skorzystał z referral-a, zajrzałem do apki i kupon już był. Może osoba rejestrująca się nie uzupełniła informacji o karcie płatniczej? To jest warunek konieczny by przydzielili kupony.

Jusand

Posiadacz elektryka
Pojawiają się w zakładce "Coupons and offers" w profilu. Chyba powinny wpaść od razu.. Przynajmniej ja tak miałem z tego co kojarzę. Dostałem info, że ktoś skorzystał z referral-a, zajrzałem do apki i kupon już był. Może osoba rejestrująca się nie uzupełniła informacji o karcie płatniczej? To jest warunek konieczny by przydzielili kupony.
Możliwe, że nie dokończyli rejestracji. Jeden pisał właśnie, że ma problemy z rejestracją, bo kod sms mu nie przyszedł.

consigliero

Pionier e-mobilności
Niedługo upłynie miesiąc a ja mam dalej 50 kw do wykorzystania tylko nie mam za bardzo gdzie wykorzystać

Jaceq

Pionier e-mobilności
Niedługo upłynie miesiąc a ja mam dalej 50 kw do wykorzystania tylko nie mam za bardzo gdzie wykorzystać
W Polsce niestety słabo z nimi. Nie masz nigdzie po drodze Ionity? Jest też trochę wolniejszych stacji. Ja większość pozostałych kilowatogodzin zużyłem na Ionity właśnie a końcówkę na ładowarce 30kW od Ecotap. Po czym przeszedłem na Pay-as-you-go. Natomiast za granicą korzystało się fajnie. Szczególnie we Włoszech mają dużo punktów.