Światła dzienne

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czasami ustawienia potrafią "wyparować". Spróbuj "odczarować" :
- wyłącz AUTO ( tzn ustawienia świateł )
- restart z rolek
- włącz AUTO
- restart z rolek
i sprawdź czy działa.
Po powyższej procedurze resetu światła wróciły. Z teslą to jak z Windowsem, jak coś nie działa to trzeba resetować :) a może pomoże.

danielm

Pionier e-mobilności
Po powyższej procedurze resetu światła wróciły. Z teslą to jak z Windowsem, jak coś nie działa to trzeba resetować :) a może pomoże.
tak, jak coś Ci nie pasuje to od razu reset, czasami pomaga zostawienie auta w spokoju, jak się wyśpi to ma lepszy humor. to tylko komputer któremu Elon kierownice doprawił

6a8

Posiadacz elektryka
Dokładnie, jak w prastarym dowcipie o zepsutym samochodzie, elektryku ( profesja ), hydrauliku i programiście MS :)

Fryto

Zadomawiam się
A ja mam trochę inne pytanie odnośnie świateł. Jadę w wrześniu do Polski z UK i chciałbym wiedzieć czy jest jakaś opcja w ustawieniach zmiany kierunku lamp na stronę europejską? Nie chce mi się bawić w naklejanie na lampy jakiś śmiesznych naklejek 😁

nabrU

Moderator
Powiem szczerze, że jestem zaskoczony brakiem takiej funkcji. Ale już pisałem kiedyś, że światła Tesli to najgorszy aspekt tej marki.

@Fryto, nie mam jeszcze Tesli więc nie odpowiem. Ale zobacz co tam można ustawić w tym menu:

1691260856658.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Światła nie mają takie wielkiego stożka na chodniku jak normalne reflektory raczej wygląda to jak w USA prawie prosto z lekkim uskookiem spokojnie można sobie w menu lekko poprzestawiać. Praktycznie nikogo nie oślepiają na poboczu.

pmlody

Pionier e-mobilności
a inni producenci mają takie możliwości?
Oczywiście. VW będzie miał w wersji softu 5.0. Tej co będzie OTA w 2038.