danielm
Pionier e-mobilności
Jak Wam za pewne wiadomo Tesla Model 3 SR+ różni się od LR/Perf między innymi tym że część głośników ma nieaktywnych a w modelu 2020-2021 nawet nie podłączonych. Mój rocznik 2019 jest modelem nietypowym. Wszystkie głośniki ma podłączone tylko... nie wszystkie grają muzykę (oczywiście subwoofera fizycznie brak), jednak pierdząca poduszka czy alarm leci ze wszystkich głośników. Jednak nie takie rzeczy Chińczycy obchodzili i jest dosyć prosty sposób na odblokowanie niedziałających głośników. Kupuje się zestaw dodatkowego okablowania który wpina się w istniejącą instalację. Co prawda dźwięk nie będzie przestrzenny tylko stereo na więcej głośników ale lepsze to niż sam soundbar który źle nie gra ale skoro można lepiej to dlaczego nie skorzystać. Ja skorzystałem z usług znanej już wielu firmy Texcite Tesla Poland. Przewidywany czas instalacji około 2 godzin choć chłopaki uwinęli się w godzinę (trochę tapicerki trzeba rozebrać ale wiedzą o co chodzi i idzie im to bardzo sprawnie). Zestaw różni się w zależności od rocznika. w modelach późniejszych tesla przestała montować głośniki na tylnej półce za głowami pasażerów więc zestaw jest trochę inny. Cena to 399 lub 419zł w zależności od rocznika. W drogę do poznania i z powrotem słuchałem tej samej muzyki z mp3 i ze spotify by sprawdzić nausznie czy jest różnica i uważam że było warto odblokować tę możliwość. Dałem Elonowi 2,5 roku na umożliwienie mi zapłacenie mu za odblokowanie fabrycznego połączenia, nie chciał, to zapłaciłem Texcite Tesla Poland