Be Charge

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie: Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam). Nie mają w ofercie ładowarek GreenWay.

View attachment 11422

Można korzystać bez wykupionego pakietu ale stawki są już znacznie mniej korzystne. Pełne info n.t. cen: Cennik

Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ :) (Rejestracja z referral-em powoduje przydzielenie 10 EUR do wykorzystania na ładowanie, ważne 30 dni). W kolejnym kroku jest możliwość dodania profilu firmowego z polskim NIP-em i otrzymywanie faktur na firmę.

Żeby zacząć korzystać należy zainstalować aplikację na telefonie i przejść rejestrację (w aplikacji):

iPhone (iOS)
Android
Strona internetowa

Jest również możliwość zamówienia karty RFID (koszt 10 EUR). Karta przychodzi kurierem w ciągu kilku dni.

A przy abonamencie Energia Plus w GW (35 PLN / miesiąc) masz cenę 2,60 PLN / 1 kWh na Ionity..
ale trzeba pamiętać że to roaming, wiec zgodznie z regulaminem musisz tez od nich zwykłe Kw łądować

STMS

Pionier e-mobilności
ale trzeba pamiętać że to roaming, wiec zgodznie z regulaminem musisz tez od nich zwykłe Kw łądować
Wystarczy nie wypowiadać abonamentu przez rok i nic nie zrobią

W regulaminie jest jasno napisane ze nie chcą 1-2 miesięcznych subskrybentów roamingowych a nie długoterminowych

Jak nie wypowiesz przez rok to możesz tylko na roamingowych się ładować

Jaceq

Pionier e-mobilności
Zaraz, a to nie chodzi z tym "wyrównywaniem" o ładowanie za granicą? W obrębie Polski to chyba możesz ładować na dowolnej stacji obsługiwanej przez GW. Przynajmniej ja tak to rozumiem... Jedynie rabat 10% z EV Klub nie działa na stacjach partnerskich, w tym Ionity.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zaraz, a to nie chodzi z tym "wyrównywaniem" o ładowanie za granicą? W obrębie Polski to chyba możesz ładować na dowolnej stacji obsługiwanej przez GW. Przynajmniej ja tak to rozumiem... Jedynie rabat 10% z EV Klub nie działa na stacjach partnerskich, w tym Ionity.
Roaming to roaming, nie ma znaczenia czy w PL czy poza granicami.

STMS

Pionier e-mobilności
Roaming to roaming, nie ma znaczenia czy w PL czy poza granicami.
za bardzo przesadzacie z tym roamingiem w GW

jak pisałem jak nie wypowiesz abonamentu to nie będzie problemu - zwłaszcza, że poza granicami PL prąd jest raczej tańszy niż u nas

to jest zapis dla 1-2 miesięcznych subskrypcji po 99 zł tylko na wyjazd

consigliero

Pionier e-mobilności
To ile będzie kosztować Ionity w najwyższym abonamencie ? Czy jest opcja ustawienia faktury w Greenway ?

krzyss

Pionier e-mobilności
przynajwyzszym abo masz 2,2 za 1kWh na ionity i normalnie dostajesz co miesiac na to fakture.
Tylko jak przekroczysz limity roamingowe to policza po najwyzszej stawce... ale w sumie nie wiem ile :)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Summa summarum jeśli komuś po drodze z Ionity to i tak najkorzystniej wypada pakiet w Be Charge.. W zależności od potrzeb można sobie wziąć 50, 100, 250, 500 kWh na miesiąc i cena wypada w okolicach 1.80 PLN / 1 kWh. Do tego normalna faktura VAT.