Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie:
Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam).
Nie mają w ofercie ładowarek GreenWay.
View attachment 11422
Można korzystać bez wykupionego pakietu ale stawki są już znacznie mniej korzystne. Pełne info n.t. cen:
Cennik
Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ

(Rejestracja z referral-em powoduje przydzielenie 10 EUR do wykorzystania na ładowanie, ważne 30 dni). W kolejnym kroku jest możliwość dodania profilu firmowego z polskim NIP-em i otrzymywanie faktur na firmę.
Żeby zacząć korzystać należy zainstalować aplikację na telefonie i przejść rejestrację (w aplikacji):
iPhone (iOS)
Android
Strona internetowa
Jest również możliwość zamówienia karty RFID (koszt 10 EUR). Karta przychodzi kurierem w ciągu kilku dni.