Orlen Jędrzejów

rafbel

Zadomawiam się
Musiałem ostatnio na chwile zatrzymać się na Orlenie w Jędrzejowie i próbowałem się tam przy okazji podładować, apke miałem zainstalowaną, kartę podpiętą ale za cholerę nie udało mi się odpalić ładowania. Może mi ktoś wytłumaczyć jakie Voodoo trzeba tam odprawić, próbowałem kilku kombinacji, najpierw startowałem apke potem podpinałem przewód i na odwrót ale poległem, całe szczęście, że tak naprawdę nie musiałem się tam ładować. A może po prostu miałem pecha i coś z tą konkretną stacją jest nie tak?

vwir

Pionier e-mobilności
Jeśli masz takie problemy to dzwoń na infolinię. Jeśli jest łączność ze stacją to kupujesz kod papierowy na stacji i infolinia odpala ładowarkę.

Generalnie z mojego doświadczenia najczęściej takie problemy się pojawiają gdy stacja ma kiepski zasięg internetu i wtedy czasami działa a czasami nie.

STMS

Pionier e-mobilności
ORLEN jak to ORLEN ... nigdy nie wiesz czy zadziała

im nie chodzi o popularyzację EV i działające ładowarki tylko o zablokowanie lokalizacji aby nikt inny im tam nic nie zbudował - w sensie ładowarek

dlatego też TESLA zrobiła błąd budując SuC na Orlenie bo Orlen będzie blokował ich rozbudowę ale to wątek na inny wątek :ROFLMAO:

elektryk

Pionier e-mobilności
ORLEN jak to ORLEN ... nigdy nie wiesz czy zadziała

im nie chodzi o popularyzację EV i działające ładowarki tylko o zablokowanie lokalizacji aby nikt inny im tam nic nie zbudował - w sensie ładowarek

dlatego też TESLA zrobiła błąd budując SuC na Orlenie bo Orlen będzie blokował ich rozbudowę ale to wątek na inny wątek :ROFLMAO:
Oj tam wcale nie blokuje, tylko likwiduje tak jak w Katowicach gdzie zlikwidowali swoją ładowarkę, żeby postawić stację tankowania wodoru 🤦‍♂️

STMS

Pionier e-mobilności
blokuje blokuje

u nas w mieście 3 ładowarki ORLENU 50 kWh stoją , ładnie się świecą ale nie działają i tak już 3 lata ...
nikt inny nie pobuduje w tym miejscu bo nie ma sensu

Pawel_PS

Zadomawiam się
Ja wczoraj wyjątkowo musiałem skorzystać z Orlenu (nie tylko na siku...) i pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, że moc ładowania cały czas zmieniała się. Ładowarka 50 kW, przez pierwsze 2-3 minuty prędkość 48kW, a potem co sekundę-dwie skoki: 13kW, 20, 35, 18, i tak co chwila. Dzwoniłem na pomoc techniczną, ale według nich było dobrze.

Michal

Moderator
A Ty nie masz przypadkiem popsutej ładowarki w aucie? :unsure:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ok ale jaką kolejność polecacie, najpierw odpalić ładowanie w apce i dopiero podłączać czy lepiej odwrotnie?
Jakiś czas temu potrzebowałem się doładować kilka kWh żeby do domu dojechać, wtedy "zwyczajnie" - wtyczka do auta, potem start w aplikacji i poszło.

luki

Pionier e-mobilności
Korzystałem tam z ładowania (w kwietniu chyba). Ja zawsze najpierw podłączam, a potem odpalam w apce, ale może źle robię. Czasami muszę docisnąć wtyczkę do auta, tak jakby za luźna była i nie stykały te piny sygnałowe - ale nie dotyczy to każdej stacji, nie zauważyłem żadnej prawidłowości.
W każdym razie tam zadziałało od razu