człowiek ze wsi wyjedzie, wieś z człowieka (nawet teslą) - nie

p0li

Pionier e-mobilności
photo1693203706.jpeg

Attachments

• photo1693203706 (1).jpeg
    photo1693203706 (1).jpeg
    106 KB · Liczba wyświetleń: 117

inter

Pionier e-mobilności
Największą wsią jest twierdzenie że Tesla to drogi samochód. Obecnie Renault Zoe jest droższy niż Tesla.
Ta pani tego nie musi wiedzieć. A jak jest miejsce wyznaczone to z niego korzystać. Regulaminy są od czegoś.

viallos

Pionier e-mobilności
Niestety muszę się zgodzić właścicielami pola namiotowego. To czy samochód jest tani czy nie, nie ma znaczenia. Znaczenie ma fakt próby jakiegoś krycia się i potajemnego ładowania. Jak czytam te wszystkie informacje o tym że ktoś jedzie pod darmowe ładowarki i czeka ileś minut/godzin żeby się załadować to mnie mdli.

Sam byłem w tym roku na kampingu we Francji które miało miejsce do ładowania samochodów EV i napisałem im maila z zapytaniem ile to kosztuje etc. Pani odpowiedziała że w moim domku jest odpowiednie przyłącze i gniazdko na zewnątrz z którego mogę się ładować i nie muszę korzystać z tego komercyjnego.
Byłem zdziwiony ale zadowolony takim podejściem, niemniej jakby nie było to dozwolone to nie próbował bym się kryć z jakimś ładowaniem. Mówimy o kilku złotych oszczędności ... naprawdę jadąc na wakacje nie można tego skalkulować ... mówimy o jakimś jednym lodzie na dzień albo coś w tym stylu. Jak dla mnie żenujące zachowanie właściciela Tesli ... nie dziwne że potem tyle hejtu leci na nas.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ta pani tego nie musi wiedzieć. A jak jest miejsce wyznaczone to z niego korzystać. Regulaminy są od czegoś.
Piszę tylko o tym, że z gościa który odpisał też wychodzi słoma, bo udziela porad nie mając zielonego pojęcia o temacie. Jak nie wie, że TM3 RWD to jeden z najtańszych elektryków (a taki jest na zdjęciach) to po cholerę udziela porad, zapewne zwykła zawiść. Renault Zoe jest droższy od tego modelu Tesli.

Niech też zgadnę ile bierze kasy za ładowanie na tym stanowisku - pewnie 3.90 zł/kWh + 0.50 zł/min z gniazdka 230V. Ostatnio zauważyłem taki trend, żeby wpisywać w ofertach że jest stacja ładowania, a na miejscu gniazdko 230V i 10 zł/kWh.

Laska oczywiście nie powinna łamać regulaminu, a tym bardziej powinna napisać prawdę w komentarzu, że właściciel podejrzewał złamanie przez nich regulaminu, w związku z czym pod ich nieobecność otworzył namiot i wykonał zdjęcia wnętrza namiotu które wrzucił na Facebooka. To byłby wartościowy komentarz do oceny jakakolwiek by ona nie była.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ale jednak elektryk jest drozszy od przeciętnego ICE i dlatego zarzuty do autora odpowiedzi są bez sensu.
Świat się nie kończy na elektrykach...

elektryk

Pionier e-mobilności
nie dziwne że potem tyle hejtu leci na nas.
Hejt się bierze z kilku powodów:
- ludzie myślą że Tesla to bardzo drogi samochód, nie wiedząc że większość spalinowych BMek które stoją obok są droższe
- nagonka na palące i wybuchające elektryki, które jedynie jeżdżą za ciężarówkami
- ludzie nie lubią jak się im coś narzuca i bardzo sobie wzięli do serca że będą zmuszeni kupić Teslę "za dwa miliony" bo będzie zakaz sprzedaży spalinowych

Jakoś nie widzę hejtu na Porsche czy Ferrari, pomimo że są to drogie samochody, także zostaje raczej kwestia uprzedzeń do elektryków rozprowadzonych w mediach.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ale jednak elektryk jest drozszy od przeciętnego ICE i dlatego zarzuty do autora odpowiedzi są bez sensu.
Świat się nie kończy na elektrykach...
Należy czytać ze zrozumieniem, Pan odpisał żeby kupić tańszy samochód żeby starczyło na __ładowanie__.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Należy czytać ze zrozumieniem, Pan odpisał żeby kupić tańszy samochód żeby starczyło na __ładowanie__.
Owszem, ze zrozumieniem... autora.
Jeśli ten samochod jest dla ciebie tak drogi, że musisz kraść prąd, to kup tańszy. G...o mnie obchodzi jaki...