Co poprawiono.

inter

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy w płycie podłogowej jakieś zmiany. Może odlewy się pojawiły.
Są na 100%, bo zmieniono także zawieszenie i mocowanie. Ma to samo co Y od początku.
Dlatego nie ma narazie 3 w USA, bo tam dopiero budują hale do gigapress.

Michal

Moderator
Na stronie, na zdjęciach szkieletu nie widać odlewów. Co więcej widać właśnie tłoczone elementy tak jak we wcześniejszym aucie, podczas gdy na takim samym ujęciu TMY widać odlewy:
1693563108824.png

inter

Pionier e-mobilności
Na stronie, na zdjęciach szkieletu nie widać odlewów. Co więcej widać właśnie tłoczone elementy tak jak we wcześniejszym aucie.
Od początku 2021 roku mówiło się o odlewach, to był warunek obniżenia kosztów.

Michal

Moderator
Na razie nic na to nie wskazuje ale możliwe, że zmienią zdjęcia. Kielichy amortyzatorów z przodu też wydają się tłoczone w TM3.

inter

Pionier e-mobilności
Wiadomo że zostało zmienione zawieszenie, amortyzatory, kielichy, sprężyny, zmiana geometrii.

elektryk

Pionier e-mobilności
Wkurwieni to będą ci, co będą chcieli sprzedać roczne - dwuletnie przedliftowe auta za pół roku… ale takie prawa rynku… ;)
Pod warunkiem, że nie będzie wzrostu zainteresowania elektrykami za dwa lata, wg mnie będzie i to dużo większe niż branży motoryzacyjnej się wydaje i spowoduje to braki na rynku używek, a jak wyglądają braki na rynku używek przekonaliśmy się podczas pandemii.

elektryk

Pionier e-mobilności
Dla mnie brak dźwigni kierunkowskazów pokazuje jak amerykanie sa oderwani od reszty świata. Wiem że oni jeżdżą po prostych ale u nas juz sobie wyobrażam moją żonę na rondzie jak będzie miała kierownice skręcona na 40% i szukającą gdzie te przyciski są żeby dać migacz który wcześniej były zawsze w tym samym położeniu :) No mistrzostwo ergonomii i bezpieczeństwa jazdy po prostu! No ale zaoszczędziła Tesla na tym manewrze pewnie z dobre $20, może mniej niż usuwając czujniki parkowania ale zawsze coś :) Tu trochę oszczędzili, tam trochę, pewnie tańsi dostawcy, szkoda tylko że tego nie przerzucili na klienta w końcowej cenie...
Od tego będzie nowe polecenie głosowe "Skręcam w lewo!" ;-)