Moim zdaniem, wyjdzie za rok o tej porze. Bo jak już pokazali "nowe opcje" w HL to ludzie czekają na to samo w Y... innna sytuacja była zanim pokazali co kolwiek. Teraz jest już wiadome co będzie w Juniper MY.Ja nie bo już kupiłem i każdego dnia cieszę się frajdą z jazdy nimA Ty musisz sobie odpowiedzieć na bardzo ważne pytanie czy chcesz teraz kupić i cieszyć się autem czy masz lata na czekanie zanim wyjdzie facelift i poprawią jakość po debiucie który ponoć planują na grudzień 2024. Tesla Y wyszła 2,5 roku po modelu 3 więc ja raczej obstawiam że taki właśnie okres dzieli nas do debiutu mid-life refreshu modelu Y plus pewnie dodatkowe 6 miesięcy na poprawienie wtop jakościowych pierwszych partii po debiucie zanim wypuszczą bezproblemowe egzemplarze czyli w scenariuszu numer dwa masz 3 lata ślęczenia w internecie i śledzenia plotek o face lifcie...
![]()
Sprzedaż Y będzie nieco zwalniać. Zachamuje? Na pewno nie... ale będzie na część gwizdka.
Kolejna rzecz to miały być większe baterie. No i moim zdaniem będą... ale jako wspólny cwierć lift za jakiś czas po Juniper. Bo to też musi wyjść albo wspólnie albo wcale. Inaczej ludzie będą czekać z zamówieniami.
Oczywiście to moje "widzi misie" więc za pewno pierdoły opowiadam, ale co ja tam się znam... dlatego się wypowiadam