chewbacca

Posiadacz elektryka
Wersja FW? Ja jestem na 2023.26.8
Jestem na dokładnie tej samej wersji! I nie mam tej opcji :-( W aucie też nie...

U mnie wybór temperatury pojawia się po włączeniu funkcji.
U mnie nawet po włączeniu się nie pojawia :-/

EDIT: zajrzałem do instrukcji. Co ciekawe, przy tej opcji jest dodane "jeśli dotyczy". Ciekawe od czego to zależy...
Elementy sterujące klimatyzacji 2023-09-07 17-30-02.png

KrzysztofFly

Moderator
Jestem na dokładnie tej samej wersji! I nie mam tej opcji :-( W aucie też nie...

U mnie nawet po włączeniu się nie pojawia :-/
Też mam to samo 2023.26.8 , a wybór temperatury przy pierwszym włączeniu pojawił się po kilku sekundach (nie wiem, być może łączył się z autem). Kwestia jeszcze czy Twoja 3 ma pompę ciepła?

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
A mnie zastanawia dlaczego ja nie mam wyboru temperatury tej funkcji?:-O
I dodatkowo jak to jest, że pasażer ma w Twojej Tesli kierownicę?? To jakaś dodatkowa opcja przy konfiguracji?:p
Była już tu rozmowa, ja mam dwie rwd i lr, obie ten sam soft, obsluguje tym samym telefonem, raczej wersje rwd nie maja tej opcji

chewbacca

Posiadacz elektryka
Też mam to samo 2023.26.8 , a wybór temperatury przy pierwszym włączeniu pojawił się po kilku sekundach (nie wiem, być może łączył się z autem). Kwestia jeszcze czy Twoja 3 ma pompę ciepła?
Pompa ciepła jest. Co ciekawe pamiętam, jak ta opcja pojawiła się w którejś z aktualizacji. Wtedy to miałem. Myślałem po prostu, że w którym momencie to wyłączyli więc teraz jestem w szoku, że u innych wciąż to jest.

To samo tyczy się jeszcze jednej opcji. Podobna historia - pamiętam jak to wprowadzali w aktualizacji i wtedy to miałem. Teraz nie potrafię tego znaleźć (tzn. jestem pewny że tego nie mam). Mianowicie chodzi o możliwość wyłączenia dźwięku włączenia/wyłączenia tempomatu. Zakładam w sumie oddzielny wątek bo aż się trochę zdenerwowałem!

Funkcje Autopilota 2023-09-07 17-39-18.png

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
Czy da się na stałe wyłączyć:
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu
  • Automatyczne ustawiania świateł
Po każdorazowy wejściu do samochodu te ustawienia zmieniają się domyślnie na włączone, co jest dla mnie b. irytujące...

Co źle robię czy TTTM?
A używasz łatwe wsiadanie ?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Łatwe wsiadanie nie ma tu znaczenia.
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu - tej opcji nie da sie na stałe wyłączyć
  • Unikanie opuszczenia pasa ruchu - tą opcję da się wyłączyć na stałe (Wył, Ostrzeżenie, Asystent)

Nemiroff

Zadomawiam się
Łatwe wsiadanie nie ma tu znaczenia.
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu - tej opcji nie da sie na stałe wyłączyć
  • Unikanie opuszczenia pasa ruchu - tą opcję da się wyłączyć na stałe (Wył, Ostrzeżenie, Asystent)
Niestety opuszczenia pasa ruchu resetuje się na domyślne włączone po każdym uruchomieniu.
Dziękuje koledze ciastek

nabrU

Moderator
Była już tu rozmowa, ja mam dwie rwd i lr, obie ten sam soft, obsluguje tym samym telefonem, raczej wersje rwd nie maja tej opcji

Ale przecież ja mam RWD (co prawda LR) i opcja zabezpieczenia przed przegrzaniem jest...

rawier

Posiadacz elektryka
Zna ktoś odpowiedź dlaczego nie włącza mi się 'Overheat Protection'?
W kabinie 42*C, ustawienie na 35*C i nie chłodzi :oops:
wydaje mi się, że tutaj będzie problem:
1694150944517.png

jak będziesz próbował włączyć z poziomu samochodu a nie aplikacji to dostaniesz taki komunikat. Jest to trochę mylące niestety.

nabrU

Moderator
To jaki jest sens tej funkcji jeśli nie działa ona przy włączonym alarmie? :unsure: