Bosch wycofuje się z projektu autonomicznej jazdy

daniel

Señor Meme Officer
Niekończący się łańcuch incydentów, w tym wielu groźnych z półautonomicznymi Teslami udowadnia, że ta koncepcja to ślepy zaułek. Jak bardzo technologia autonomicznej jazdy jest w polu widać na ulicach San Francisco, gdzie testowane są autonomiczne taksówki. „San Francisco Chronicle” oszacowało obecnie liczbę wypadków z udziałem pojazdów autonomicznych i zarejestrowało je na mapie – wynik to ponad 200 zdarzeń. Ponadto nie widać pozytywnego trendu, z mniejszą liczbą incydentów.
W sumie to nie wiadomo ile z nich to Tesle na FSD, ale wrzućmy wszystkich do jednego wora i wymieszajmy. (y)

elektryk

Pionier e-mobilności
W sumie to nie wiadomo ile z nich to Tesle na FSD, ale wrzućmy wszystkich do jednego wora i wymieszajmy. (y)
Zdecydowana większość to Cruise i Waymo, na dodatek większość wypadków z winy strony trzeciej, ale kto by się takimi detalami przejmował, jak nie pasują do narracji.

danielm

Pionier e-mobilności
znowu widze media bawią się w narracje anyautonomiczną, ktoś tam poczuł się zagrożony. wczorajsze media piszą o pozwie jaki wytoczyła straż pożarna San Francisco przeciwko Cruise oskarżając ich o blokowanie drogi dojazdowej karetce jadącej do wypadku (potrącenie pieszego). Zgaduję że rodzina pieszego jak to w USA oskarżyła służby ratunkowe a te oskarżyć kogoś musiały więc poszło na Cruise.

danielm

Pionier e-mobilności
PS lidar jest używany w pierdyliardzie różnych zastosowań a rzepa od lidaru przeszła do autonomii i wypadków z tym związanych i połączyła to z Teslą która lidarów nie używa? szkoda że przy okazji nie wymyślili że SpaceX zbankrutuje bo on lidarów akurat używa

Olecki

Pionier e-mobilności
rządamy powrotu ludzi wciskających przyciski w windach, przywróćcie nam wolność
Jechałem kiedyś windą w Petronas Towers, wiesz ile to jest ponad 90 małych przycisków na panelu sterowania jak wszystkie wyglądają tak samo??? Bez takiego windziarza zlokalizowanie odpowiedniego trochę czasu by zajęło.

ELuk

Pionier e-mobilności
I bardzo dobrze. Zacznie się od jazdy autonomicznej, a skończy na zakazie samodzielnego prowadzenia przez człowieka. Naprawdę takiego świata chcemy?
Szkoda że nie zakazali internetów.
Parafrazując słowa Lema:
Nie musiałbym się codziennie przekonywać ilu na świecie jest idiotów.
Na prawdę nie chciałem takiego świata. 😂
😎