[Sprzedany] Sprzedam Nissan Leaf N-Connecta + LED 2021, Salon Polska, Rozszerzona gw. 2026

krzyss

Pionier e-mobilności
Sprzedac auto spalinowe za 100kzl to nie jest latwo, sprzedac elektryczne jest trudniej.
Nie patrz w katalog bo takich cen nie ma, auto nowe realnie 130-140kzl dawac wiecej to glupota.
Uzywane realnie… 80kzl a i tak nie sadze zeby klienci dzwonili jakos przesadnie. Leafy nowe byly golasy po 105kzl…

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Co do funkcjonalności. 🤗

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    3,5 MB · Liczba wyświetleń: 95

nnnnn

Pionier e-mobilności
dać za to 170 jak tesla 3 do wzięcia jest za 190 to trzeba być masochistą :ROFLMAO:

nową 3 masz po dotacji za 160 a ty chcesz 2 latka leafa sprzedać za 100 ... nie rozumiem kto może się na to zdecydować

View attachment 13530
Ktoś komu brakuje 60k a chce przetestować jak to działa. Ja na swoim przykładzie, gdy kupowałem Corsę wszyscy wieszczyli, że będzie tylko drożej, więc jak się trafiła 2 letnia za 100k to kupiłem. Dziś okazuje się, że pewnie będzie to niesprzedawalne auto za cenę, którą chciałbym dostać, a jeśli za 3-4 lata nie dostanę tyle co będę chciał to dam córce o ile oczywiście "bateria jeszcze będzie się do czegoś nadawała" ;) A jak nie będzie chciała to będzie magazyn energii pod offgrid.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Ktoś komu brakuje 60k a chce przetestować jak to działa. Ja na swoim przykładzie, gdy kupowałem Corsę wszyscy wieszczyli, że będzie tylko drożej, więc jak się trafiła 2 letnia za 100k to kupiłem. Dziś okazuje się, że pewnie będzie to niesprzedawalne auto za cenę, którą chciałbym dostać, a jeśli za 3-4 lata nie dostanę tyle co będę chciał to dam córce o ile oczywiście "bateria jeszcze będzie się do czegoś nadawała" ;) A jak nie będzie chciała to będzie magazyn energii pod offgrid.
Ale corsa jest rozwojowa… moze mniejsza ale ma CCS, i chlodzenie baterii i szybkie ladowanie to auto jeszcze dluzszy czas bedzie nowoczesne.

STMS

Pionier e-mobilności
Nie ma co się emocjonować. Też uważam, że 100 k to bardzo atrakcyjna oferta. Biorąc pod uwagę to co to auto proponuje.
Dziś ciężko coś rozsądnego w takim gabarycie, z takim bagażnikiem, tak taniego w eksploatacji kupić.
Trzymaj cenę. Bądź cierpliwy
no właśnie co proponuje ... ???

za rok / dwa będziesz szukał złącza chademo bo zaczynają likwidować ... trzymaj cenę ... trzymaj cenę :ROFLMAO:

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ale corsa jest rozwojowa… moze mniejsza ale ma CCS, i chlodzenie baterii i szybkie ladowanie to auto jeszcze dluzszy czas bedzie nowoczesne.
Ja tego nie widzę aż tak optymistycznie, to po prostu samochód, bez dodatkowych bajerów dla EV.

Myślę, że Corsa mogłaby "zelektryfikować" Polskę gdyby cena nowej była 100-110 przed dopłatami, to wtedy sporo by tego jeździło.

Wasp

Posiadacz elektryka
dać za to 170 jak tesla 3 do wzięcia jest za 190 to trzeba być masochistą :ROFLMAO:

nową 3 masz po dotacji za 160 a ty chcesz 2 latka leafa sprzedać za 100 ... nie rozumiem kto może się na to zdecydować
Chyba tutaj nie do końca trafne porównanie. Po pierwsze to 2 lata temu tesla była w zupełnie innej cenie, wiec to porównanie nie ma sensu.

Po drugie to nie każdy ma opcję na dotację w wysokości 27 tys. Więc ta cena równie dobrze może być na poziomie 170k. A to już jest jednak spora różnica. Oczywiście, ze na dzień dzisiejszy nowa tesla wypada lepiej niż nowy Leaf. Ale myśle, że wciąć jest wiele sytuacji użycia, gdzie leaf się świetnie sprawdzi.

Cena z polisy 127k - świeżo ubezpieczany. Cena średnia z OtoMoto 110k.
A za ile ty byś chciał takiego leafa wystawić? A w zasadzie to nie chce wiedzieć.
Nie wypada mi się wypowiadać w temacie ceny. Więc to ostatni mój post w odnośnie ceny auta.

Wasp

Posiadacz elektryka
to po co sprzedawać? Mam też L2 w Tekna i uważam że jest bardzo bogoto wyposażony, a przez swoje przyciski bardzo szybki i łatwo sie go obsługuję, mam inne auto "tabletowe" i to jest kolosalna różnica.
Po co sprzedawać, no bo zachorowałem na teslę :)
Nie potrzebuję 3 auta w rodzinie :) Mam 3 dzieci i w Leafie nie jest nam komfortowo.
Stąd chęć zmiany na większego elektryka, którym pojedziemy na narty czy wakacje.

W zasadzie to z racji przesiadki na rower, to wystarczy nam jedno auto. Drugie stoi większość czasu przed domem.

Wasp

Posiadacz elektryka
no właśnie co proponuje ... ???

za rok / dwa będziesz szukał złącza chademo bo zaczynają likwidować ... trzymaj cenę ... trzymaj cenę :ROFLMAO:
Znów, to zależy od użycia. To jest auto miejskie. Ja mam PV, wiec ładuje głównie w domu w z gniazdka. Nie potrzebuje chademo. To auto praktycznie jeździ z energii wyprodukowanej przez fotowoltaikę.