Ja zmieniam zimowki w NL wiec nie mam pojecia. Zadzwon na infolinie tesli i zapytaj.Da się zamówić do nas?
Możesz podesłać na privMam w biurze proformę. Jak chcesz to sprawdzę i podam namiary.
Sam właśnie jutro mam płacić.
Moim zdaniem na oryginalnych felgach 19" z modelu Y, nie ma szans aby jakakolwiek opona ochroniła rant, on jest po prostu strasznie wystający. Chyba jedyna szansa to chińskie kołpaki, które zakrywają tenże rant, bo oryginalne się w nim chowają. Poniżej fotki jak to wygląda na moim komplecie kół zimowych, a opony mam 255/45R19 GOODYEAR UGPE+ z rantem ochronnymDzień dobry. W przyszłym tygodniu odbieram Teslę Y LR i właśnie przymierzam się do wyboru zimówek. Czy możecie z własnego doświadczenia polecić opony, które na oryginalnej feldze (19") dobrze chronią jej rant?
Niestety te letnie OEM w ogóle nie chronią rantu felgi. Na oko mam wrażenie, że z tej dwójki, to felga jest bardziej wystającym na elementem.
W samochodach którymi do tej pory jeździłem opony miały ranty ochronne, które naprawdę solidnie wystawały w stosunku do felgi.