Przedni silnik wyłączony

Jogur

Posiadacz elektryka
No dobra, przejechałem kolejne 600km na 1 silniku, serwis na 11 grudnia, a dzisiaj po aktualizacji info "Natychmiast się zatrzymaj, wyjdź z auta". Naprawa gwarancyjna 12k+. Super egzemplarz, 11kkm.

- cena naprawy gwarancyjnej - niekoniecznie jest to cena do zapłaty, pokazują koszta - miałem już nie raz takie info
- egzemplarz się trafił, świnia taka, ze niemiecki ;)
- ciekawy komunikat - wyjdź i wejdź, może pomoże - Windows zamiast Linucha??

masterolo

Nowy na Forum
- cena naprawy gwarancyjnej - niekoniecznie jest to cena do zapłaty, pokazują koszta - miałem już nie raz takie info
- egzemplarz się trafił, świnia taka, ze niemiecki ;)
- ciekawy komunikat - wyjdź i wejdź, może pomoże - Windows zamiast Linucha??
Ogólnie to pokazuje 3 komunikaty na przemian.

Poza tym assistance Tesli (rozmowa po angielsku, bo apka sie wywala przy tworzeniu zgłoszenia) twierdzi, że błędów nie widzą i mam zrobić jakiś głębszy restart - przytrzymać rolki na kierownicy przez 2 minuty, potem jakiś "power off", przez 5 min siedzieć cicho w aucie i nacisnąć hamulec. No jaja, bez tego laweta nie przyjedzie. Dobrze, że technicznie ogarniam, ale osobom starszym i mniej technicznym daleko od serwisu głęboko teraz współczuję w razie awarii.

A śmiałem się, że Audi Fat-eTron wzywał na przegląd oleju, a Tesla nie wie, że "error" poważniejszy jest niż "warning" z tej samej kategorii i może lepiej nie wyświetlać wszystkiego, bo trochę mylące. Masakra

Attachments

• IMG_20231128_172130.jpg
    IMG_20231128_172130.jpg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 18
  • IMG_20231128_172117.jpg
    IMG_20231128_172117.jpg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 18
  • IMG_20231128_153302.jpg
    IMG_20231128_153302.jpg
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 18

Ratt

Posiadacz elektryka
Ogólnie to pokazuje 3 komunikaty na przemian.

Poza tym assistance Tesli (rozmowa po angielsku, bo apka sie wywala przy tworzeniu zgłoszenia) twierdzi, że błędów nie widzą i mam zrobić jakiś głębszy restart - przytrzymać rolki na kierownicy przez 2 minuty, potem jakiś "power off", przez 5 min siedzieć cicho w aucie i nacisnąć hamulec. No jaja, bez tego laweta nie przyjedzie. Dobrze, że technicznie ogarniam, ale osobom starszym i mniej technicznym daleko od serwisu głęboko teraz współczuję w razie awarii.

A śmiałem się, że Audi Fat-eTron wzywał na przegląd oleju, a Tesla nie wie, że "error" poważniejszy jest niż "warning" z tej samej kategorii i może lepiej nie wyświetlać wszystkiego, bo trochę mylące. Masakra
No przecież to komputer na kółkach dla specyficznej klienteli :) z dużą baterią :) Bez resetów ani rusz.

Bronek

Pionier e-mobilności
Normalka, ale sporadyczna
Może to glupia wtyczka albo program. Jak nie da rady wymienią, silnik.
Wymiana silnika to pikuś w porównaniu z ICE. Co może być bulwersujace, taki silnik wystarczy naprawić i jest jak nowy a może i lepszy ? . Pójdzie do innego klienta.
Restart to standard, wylączenie zasilana proste. Opisane na ekranie.
To jeśli pomoże jest o wiele prostsze niż grzebanie w silniku spalinowym.
Wyjscie z auta to jak wyłączenie proste kompa
Wyklucza czasem bug programu. U mnie nie pomogło nic np w sprawie ekranu, ale zdalnie grzebią.
Odłączyłem kiedyś 12 v a nawet główną baterię, to proste ruchy ale trzeba być tu akurat ostrożnym i przestrzegać procedur.
Dziwne, że Ci apka wywala? Ja piszę spoko na chacie, przesyłam zdjęcia itp.
Kilkakrotnie jeszcze w Tm3 mi zdalnie sprawę zalatwili, więc to zbawienie, że mogą diagnozować.
NIE ZAWSZE SIE UDA ale to zalatwia wiele spraw podobnie jak serwis mobilny.
Wolę bo to krócej uczciwiej i raczej część i nie wymontują.

Last edited:

nnnnn

Pionier e-mobilności
No dobra, przejechałem kolejne 600km na 1 silniku, serwis na 11 grudnia, a dzisiaj po aktualizacji info "Natychmiast się zatrzymaj, wyjdź z auta". Naprawa gwarancyjna 12k+. Super egzemplarz, 11kkm.
może za długo jechałeś i AI w Tesli uznało że pora się przewietrzyć?

Bronek

Pionier e-mobilności
Jasne, a komu tylny ekran podmienili?! ;-)
Same przyciski. Nie mialbym innego wytłumaczenia, gdyby nie fakt że w tym mniejszym bylby obraz w całości
.. Pojawiła się ramka ale nie we wszystkich widokach a przyciski ukradli, wcięło.
Na chacie napisali, ze analizują