Prezentacja nowego modelu e-C3

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Za moment będę go oglądał. Jakieś pytania?

Citroen e-C3.jpg

Jakby co, dane techniczne, specyfikacje, ceny Citroen e-C3 <- TUTAJ.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
No i co? No i co?

Ładny. Niestety, za duże zdjęcia robi mój telefon, nie byłem w stanie wrzucać live - nauczka na przyszłość :/

Piszę artykuł. Generalnie: jestem zaskoczony, dobrze wyglądające i przyjemnie prezentujące się auto. Oczywiście widać oszczędności tu i ówdzie, ale w porównaniu do Dacii Spring - przepaść. Chyba wszystko bez wyjątku ładniejsze i lepsze.

Będą dwie wersje: aktualna to BEV320. Ta z mniejszą baterią to BEV200 z 200 jedn. WLTP zasięgu.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Samochód w wersji wyposażeniowej Max ma kluczyk, który wtyka się do stacyjki i najwyraźniej przekręca :) Kluczyk wygląda tak:

Attachments

• Citroen e-C3 kluczyk.jpg
    Citroen e-C3 kluczyk.jpg
    810,5 KB · Liczba wyświetleń: 29

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Kolorem jestem nieco zaskoczony. Ładna perłowa biel, ale w polskim formularzu wersji Max jej nie ma. Jest tylko w tańszym wariancie - szkoda.

Attachments

• Citroen e-C3 bok.jpg
    Citroen e-C3 bok.jpg
    704 KB · Liczba wyświetleń: 21

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Można by zapytać, kiedy pokażą się demówki u dealerów.

W przyszłym roku. Produkcja wersji BEV320 (tej aktualnej) wystartuje w kwietniu 2024.

p0li

Pionier e-mobilności
Samochód w wersji wyposażeniowej Max ma kluczyk, który wtyka się do stacyjki i najwyraźniej przekręca :) Kluczyk wygląda tak:
to jako ciekawostka dopowiem ze eC4 w nizszych wersjach tez ma kluczyk i stacyjke, dopiero od Shine jest guziczek

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
z tym kluczykiem to stellantis przesadza w EV. mam nadzieję, że klienci nie będą tego kupowali. w MG4 wystarczy wybrać tryb jazdy i to wszystko, a to przecież zwykły chińczyk.