TM3 Standard Range Plus - Dostawa Wrzesień 2021

Szatan

Posiadacz elektryka
Moje TM3 Sr+ odebrana właśnie wczoraj, już zrobione po Warszawie 200km pierwszego dnia i jest ogień. Nic nie przygotowuje na ten szok jeśli ktoś kupił Tesle bez jazdy próbnej.
Na placu do odbioru z 30-40 aut jest różnych wersji więc temp sprzedaży zdecydowanie przyspiesza.
Wiem, że każda pliszka własny ogon chwali ale patrząc na plac i różne kolory TM3 to biały jest chyba najładniejszy ex aequo z czerwonym.

Można zobaczyć TMY w salonie ale jego proporcje podobnie jak na zdjęciach nie są tak ładne jak trójki. Chyba Tesla powinna zaprojektować Y i X od nowa by wyglądały ładniej a tak to wyglądają jak balony które ktoś za mocno nadmuchał

Last edited:

czarownik

Nowy na Forum
Udało mi się dzisiaj dodzwonić do Warszawy (po raz pierwszy od ponad tygodnia, sygnał nie był zajęty!) i powiedzieli, że autko 10.09 będzie u nich, a odbiór 22-23.09, więc trochę później niż w początkowych widełkach, ale przynajmniej można już trochę planować 😊

danielm

Pionier e-mobilności
Udało mi się dzisiaj dodzwonić do Warszawy (po raz pierwszy od ponad tygodnia, sygnał nie był zajęty!) i powiedzieli, że autko 10.09 będzie u nich, a odbiór 22-23.09, więc trochę później niż w początkowych widełkach, ale przynajmniej można już trochę planować 😊
jak cos będą wiedzieć to sami zadzwonią a tak dzięki tobie zmarnowali kilka minut na robienie czegoś pożyteczniejszego :)

czarownik

Nowy na Forum
jak cos będą wiedzieć to sami zadzwonią a tak dzięki tobie zmarnowali kilka minut na robienie czegoś pożyteczniejszego :)
To informowanie klientów o statusie ich zamówienia na produkt za ponad 200k nie zalicza się do pożytecznych/normalnych czynności? Żeby odberać wóz będę musiał kupić sobie bilet na samolot, więc dla mnie taka informacja z wyprzedzeniem to zaoszczędzone pieniądze, także nie wiem po co piszesz o jakimś marnowaniu czasu...

danielm

Pionier e-mobilności
To informowanie klientów o statusie ich zamówienia na produkt za ponad 200k nie zalicza się do pożytecznych/normalnych czynności? Żeby odberać wóz będę musiał kupić sobie bilet na samolot, więc dla mnie taka informacja z wyprzedzeniem to zaoszczędzone pieniądze, także nie wiem po co piszesz o jakimś marnowaniu czasu...
bo wydają 500 aut w miesiąc co oznacza 500 klientów którzy koniecznie muszą się czegoś dowiedzieć natychmiast. wtedy nie starczy im czasu by poinformować tych klientów którzy już coś wiedzą. jeśli wolisz tydzień do nich dzwonić i zawracać im gitare to Twój wybór tylko że dzieki Tobie robota idzie wolniej a nie szybciej.

Szatan

Posiadacz elektryka
skąd info ze aż 500 miesięcznie jest odbieranych? to by wyszło średnio 20 aut dziennie a jak bylem w sobotę przez 2h to bylem jedynym odbierającym

danielm

Pionier e-mobilności
skąd info ze aż 500 miesięcznie jest odbieranych? to by wyszło średnio 20 aut dziennie a jak bylem w sobotę przez 2h to bylem jedynym odbierającym
nie napisałem że miesięcznie tylko w miesiąc. tesla do europy produkuje auta w pierwszym miesiącu kwartału, w drugim one do nas płyną i są wydawane w trzecim miesiącu kwartału. to się dopiero zacznie za kilka dni. oznacza to że przez dwa miesiące kwartału nie mają co robić i maja czas na odbieranie telefonów i odpowiadanie na pytania. w trzecim miesiącu nie mają czasu zjeść. tak wyglądał marzec:

Attachments

• tesle w warszawie2.jpg
    tesle w warszawie2.jpg
    174,9 KB · Liczba wyświetleń: 96
  • tesle w warszawie.jpg
    tesle w warszawie.jpg
    196,3 KB · Liczba wyświetleń: 107

marmlo

Zadomawiam się
Dziś dotarły do mnie papiery ale niestety termin w urzędzie komunikacji jeszcze odległy więc nadal czekam. Na zdjęciach auta chlapaczy nie mają, czy moze ktoś potwierdzić kto ostatnio odbierał? To sobie zamówie w między czasie.