Kupowanie Tesli 3 SR+ Warszawa

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Czesc,
znalazlem w google dwa adresy w okolicach Warszawy, Tesla i Tesla Warszawa. Zgaduje, ze to drugie to nieoficjalny salon, o ktorym czytalem kiedys. Na stroni Tesli ciezko mi cokolwiek znalezc.

I tu pytanie, czy w ktorym z salonow moge sie przejechac Tesla 3 SR+? Rozumiem, ze zamowienie to juz tylko online? Salon w Zabkach jest tylko do 12 w sobote wg google...

Samochod chce kupic starszy brat, ktory ma gdzie ladowac, ale mieszka w Krakowie. I nie chce by jechal do Warszawy na darmo. A watek zalozylem, bo dzis rano po zalogowaniu sie na forum widze, ze do salonu Tesli nie da sie dodzwonic, a niektorzy z Was odbieraja samochody nigdy nimi nie jezdzac (to dla mnie nie do pomyslenia) i stracilem pewnosc, ze wystarczy podjechac do Zabek/na Krakowska i wejsc do salonu, jak w kazdej innej marce.

W ogole to ciekawa sprawa - wiem po stronie elektrowoz.pl, ze nie przepadacie za hybrydami toyoty (ja jako rowerzysta/pieszy mieszkajacy w miescie akurat bardzo je lubie, bo nimi nie jezdze, a mi nie smrodza). Brat przejechal sie najdrozsza hybryda pod marka toyota (corrolla GR) i sie zrazil, wiec zasugerowalem mu przemyslenie tesli 3 sr+ (z doplata roznica w cenie kolo 50 k zl, a brak tankowania paliwa, wiec w perspektywie kilku lat wyjdzie na to samo, a jazda testowa raczej nie rozczaruje).

Quba88

Posiadacz elektryka
W Warszawie na jazdy można się umówić online. Jak chcesz żeby szybko zadzwonili wprowadź dane ale anuluj umówienie. Efekt u mnie był taki ze zadzwonili w 15 minut :) Na ten moment są 2 sztuki Performance. Może LR im dojedzie z wrześniowymi dostawami.

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Na Radzymińskiej w Warszawie przejedziesz się tylko TM3 Performance, nie ma dostępnych innych wersji auta do jazdy próbnej. Też chciałem przejechać się SR+, ale nie ma możliwości.
Dziwne i niezrozumiale.
Dawac klientom do testowania auto na 20" z rakietowym przyspieszeniem gdy 90% ludzi wybiera SR+/LR

Szatan

Posiadacz elektryka
To normalne, że dają najlepsze na jazdę próbną, spróbuj iść do VW czy innego dealera aut i poproś o przejażdżkę najtańsza wersja, w większości przypadków takich aut nie ma.
VW daje u nas w Gdańsku na jazdę próbną mocno wyposażoną wersji ID3 1st edition 58kWh/204KM, tańsze wersje można tylko pooglądać na parkingu