Tesla Model Y - gadżety

piotrazz

Posiadacz elektryka
Machać drzwiami???? no ja otwieram przyciskiem i tak z ekranu, garaz bo jednak na podstawie gps mi nie na reke... ale brame do domu to juz na gps zostawilem bo to piekna sprawa.

JAk w bramie i garazu homelinki - nie kumam. Przeciez Homelink to w Tesli zalozyl a brame i garaz sparowalem.

Mial w aucie i delikatnie zasugerowal ze montuja podczas takich wizyt... a ja od razu sie zgodzilem bo to taniocha. 1200 netto. Sciagnelo z karty przypisanej i fakturka elegancko. Auto mam na firme.
Jak z bezpieczeństwem Homelinka? Jestem ciekawy czy używa zmiennego kodu. Bawiłem się ostatnio Flipperem i udało mi się zapisać kody do bram i potem użyć je ponownie w trybie emulacji. Kilku sąsiadów po tej informacji modernizuje napędy bram garażowych...

ypl

Pionier e-mobilności
Jak z bezpieczeństwem Homelinka? Jestem ciekawy czy używa zmiennego kodu. Bawiłem się ostatnio Flipperem i udało mi się zapisać kody do bram i potem użyć je ponownie w trybie emulacji. Kilku sąsiadów po tej informacji modernizuje napędy bram garażowych...
Bisecur z hormanna też dałeś radę zapisać? Pytam bo mam taki w bramie wjazdowej i garażowych.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Bisecur z hormanna też dałeś radę zapisać? Pytam bo mam taki w bramie wjazdowej i garażowych.
Właśnie mam Bisecura i jestem spokojny bo się nie udało tego użyć ponownie. Do Hormanna czytałem, że trzeba jakiś uniwersalny moduł podłączyć, teoretycznie obsługuje “rolling codes”, ale czytają komentarze w necie większość ludzi wybiera stały kod przez co jest podatny na “skopiowanie”.

Riki83

Zadomawiam się
Tak u mnie wisniowski brama i hormann garaz. musialem kupic cos takiego:

o bezpieczenstwo sie nie boje.... grunt ze mam super wygodny system teraz.

ypl

Pionier e-mobilności
Właśnie mam Bisecura i jestem spokojny bo się nie udało tego użyć ponownie. Do Hormanna czytałem, że trzeba jakiś uniwersalny moduł podłączyć, teoretycznie obsługuje “rolling codes”, ale czytają komentarze w necie większość ludzi wybiera stały kod przez co jest podatny na “skopiowanie”.
Ja mam oryginalne napędy i piloty hormanna bez żadnych udziwnień, czyli jest bezpiecznie 😃
Ja ostatnio postawiłem na qnapie własną instancję bitwardena, dostępne tylko przez vpn, pięknie to działa i teraz do każdej witryny mam inne randomowe hasło długości 30 znaków.

grregg

Fachowiec
Ja też tutaj i po 10 miesiącach intensywnego używania (3 dzieci) wyglądają jak nowe, spasowanie idealne, rzepy bardzo mocno trzymają.
Aj... to się nadziałem. Nie sprawdziłem, że EVA dywaniki i Ewa prime to różne firmy. U mnie przednie dywaniki są dość sztywne i jeszcze się nie ułożyły. Liczę, że po słonecznym dniu się ułożą i będzie ok. Ale tylne po prostu nie są spasowane... Do tego czas realizacji u mnie to 28 dni roboczych i to po moich kilu interwencjach... Ale i tak przez ich opóźnienia musiałem kupić gumowe gumowe dywaniki z allegro, bo oryginalne wiecznie mokre...

6a8

Posiadacz elektryka
JAk w bramie i garazu homelinki - nie kumam. Przeciez Homelink to w Tesli zalozyl a brame i garaz sparowalem.
Miałem na myśli czy w bramie i garażu masz napędy zgodne z homelinkiem, lub odbiorniki homelinka.
Chyba coś masz, bo inaczej byś nie sparował ?
Chyba że homelink obsługuje też inne standardy ? Ale nic o tym nie słyszałem.

Riki83

Zadomawiam się
Parowalem pilot z homelinkiem i zadzialalo.

Zalozylem Meross i tez fajnie dziala z telefonu i siri.
Ale nie da sie widze sparowac z teslą.

Najnowsze dyskusje