Właśnie nie mam ciśnienia. Do pracy dojeżdżam LEAF-em jedynką i czy kupię teraz, czy za 2 miesiące to nie robi mi różnicy, ale powoli robię rozeznanie. Równocześnie obserwuję rynek niemiecki. Na pewno nic "na siłę"Masz już mocne ciśnienie na zakup tego samochodu w tej chwili? Też się napaliłem żeby swojego Leaf-a zmienić na TM3, ale widzę że rynek zaczyna trochę marudzić i zmuszać producentów do obniżek. Nowe wchodzą, starsze tracą i tak na razie obserwuję co się dzieje, a dzieje się dobrze dla nabywcy.
"wstawić baterię 62kW z II-gen i jeździć dalej" No jakby nie patrzeć, da się na 62kW przy okazji także jeździć dalejChwilami mam chęć na zakup takiego Leafa I-gen, wstawić baterię 62kW z II-gen i jeździć dalej czekając na dobre okazje.
Że też na to sam nie wpadlem. Kolego, jesteś genialny."wstawić baterię 62kW z II-gen i jeździć dalej" No jakby nie patrzeć, da się na 62kW przy okazji także jeździć dalej.
Prywatny. Gdyby się trafiła LR, to zdecydowanie taką bym wybierał.Zakup na firmę czy prywatny? Szukasz TM3RWD czy TM3LR?