Pakiet serwisowy

przemgaw

Zadomawiam się
Dostałem propozycję dokupienia pakietu serwisowego na 4 lata (2 wizyty?) w cenie 2700 pln. Przy spalinówce brałbym w ciemno ale tutaj nie wiem czy to ma szansę się opłacić. Czy ktoś się na to skusił?

Lupus

Posiadacz elektryka
a co wchodzi w skład takiego pakietu, bo mi nic nie proponowali "jeszcze"
Dwa przeglądy serwisowe, do 60 tyś km, lub do 4 lat (co nastąpi wcześniej), wraz z materiałami, ale nic więcej.
Materiały to zdaje się tylko filtr kabinowy, płyn hamulcowy i bateria SOS (eCall), bo nic innego wg książki przeglądów nie wymieniają.

Przeglądy mają być robione co max 30 tyś km lub co 2 lata.

Cena jednego przeglądu w kilku salonach gdzie pytałem to ok 1000 zł. Co 4 lata należy też wymieniać baterię systemu SOS (eCall) która kosztuje 500 zł, więc jeśli dojedziemy tam po 4 latach to ją wymienią, ale jeśli na 60 tyś km przed upływem 4 lat, to mogą jej nie wymienić.

Lupus

Posiadacz elektryka
Co 4 lata należy też wymieniać baterię systemu SOS (eCall) która kosztuje 500 zł, więc jeśli dojedziemy tam po 4 latach to ją wymienią, ale jeśli na 60 tyś km przed upływem 4 lat, to mogą jej nie wymienić.
Odnośnie tego mogę się mylić:
być może dostaje się 2 przeglądy w pakiecie ORAZ wymianę baterii eCall po 4 latach (czyli trzeba tam przyjechać trzeci raz).

mALEK

Pionier e-mobilności
Harmonogram z Niro EV MY23:

View attachment 8867
cos mi mowi, ze KIA stosuje ten sam harmonogram dla ICE jak i BEV, ale to mnie bardziej zastanawia
- plyn chlodzacy, pierwsza wymiana po 180kkm/10latach, kolejna co 30kkm/2 lata. czym to jest zalewane po wyjscu z fabryki ze wytrzymuje 10lat, a potem niby to samo nie wytrzymuje 2 lat?

zgred

Nowy na Forum
Odświeżę temat..
Czy Waszym zdaniem warto dokupić ww pakiet serwisowy 60K km/4 lata za te 2988 zł? W cenie są przeglądy co 30K km lub co 2 lata (czyli 2 a nie 3).

lookash_c

Pionier e-mobilności
Czy Waszym zdaniem warto dokupić ww pakiet serwisowy 60K km/4 lata za te 2988 zł? W cenie są przeglądy co 30K km lub co 2 lata (czyli 2 a nie 3).
Zapytaj ile kosztuje przegląd (pierwszy i drugi) - możesz w innym ASO. I będzie cośtam wiadomo (choć koszty przeglądu mogą wzrosnąć, a przy pakiecie nie).

zgred

Nowy na Forum
Taaa, niby proste... ASO podają bardzo rozbieżne informacje:

1. Sosnowiec I 500 zł, II 500 zł
2. Chorzów: I 1685 zł, II 1685 zł (II bez wymiany bat. eCall)
3. Gliwice: I 1600-1700 zł, II 1600-1700 zł (II bez wymiany bat. eCall)
4. Katowice: I 1700 zł, II 1700 zł (II bez wymiany bat. eCall)
5. Kraków: I 1200 zł, II 2000 zł (II z wymianą bat. eCall)

edit: te rozbierzności były znacznie większe ale w ramach uściślania odp. ASO edytowałem post żeby zostały tu poprawne informacje, może innym się przyda :)

Last edited: