Tesla Model Y, dostawy I kwartał 2024

TomS

Zadomawiam się
... a ile mam czasu na odbiór Y, po opłaceniu całej faktury? Dokumenty do rejestracji dojdą do mnie prawdopodobnie w najbliższy wtorek, ale nie mam czasu zająć się rejestracją w następnym tygodniu i tym bardziej jechać po auto do Warszawy 350 km, a Tesla naciska abym odebrał do końca marca. Mi bardziej pasuje odbiór na początku kwietnia. Gdy kupowałem z konfiguratora była informacja, że dostawa za 2-3 tygodnie, a tu się okazuje, że już mają do wydania. :)

inter

Pionier e-mobilności
... a ile mam czasu na odbiór Y, po opłaceniu całej faktury? Dokumenty do rejestracji dojdą do mnie prawdopodobnie w najbliższy wtorek, ale nie mam czasu zająć się rejestracją w następnym tygodniu i tym bardziej jechać po auto do Warszawy 350 km, a Tesla naciska abym odebrał do końca marca. Mi bardziej pasuje odbiór na początku kwietnia. Gdy kupowałem z konfiguratora była informacja, że dostawa za 2-3 tygodnie, a tu się okazuje, że już mają do wydania. :)
Bądą naciskać na szybki odbiór, koniec kwartału.

TomS

Zadomawiam się
Bądą naciskać na szybki odbiór, koniec kwartału.
.. pytanie czy muszę się zgodzić na ich wyznaczony termin?

inter

Pionier e-mobilności
.. pytanie czy muszę się zgodzić na ich wyznaczony termin?
Mogą się zgodzić na inny termin ale tylko w określonych przypadkach, poczytaj umowę którą masz w telefonie.

mk2207

Zadomawiam się
Z tego co kojarzę to jest 7 dni na odbiór od momentu zgłoszenia przez Teslę gotowości auta do odbioru.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Z tego co kojarzę to jest 7 dni na odbiór od momentu zgłoszenia przez Teslę gotowości auta do odbioru.
Albo mniej jeśli to koniec kwartału.
@TomS Przeczytaj sobie załącznik w mailu z zamówieniem. Zgodnie z treścią jak nie odbierzesz w ciągu 7dni lub do końca kwartału to auto przepada (przepada opłata za zamówienie a Twoje auto wydadzą komu innemu). Nawet jeśli już zarejestrujesz ale nie słyszałem żeby tak zrobili

TomS

Zadomawiam się
Albo mniej jeśli to koniec kwartału.
@TomS Przeczytaj sobie załącznik w mailu z zamówieniem. Zgodnie z treścią jak nie odbierzesz w ciągu 7dni lub do końca kwartału to auto przepada (przepada opłata za zamówienie a Twoje auto wydadzą komu innemu). Nawet jeśli już zarejestrujesz ale nie słyszałem żeby tak zrobili
Dzięki za naprowadzenie, zapis z umowy: "Zobowiązują się Państwo umówić na odbiór Państwa Pojazdu i dokonać tego odbioru w ciągu jednego tygodnia od Daty Gotowości lub, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej, w ostatnim dniu danego kwartału kalendarzowego (w każdym wypadku: "Termin Odbioru"). Potwierdzają Państwo, że czas jest bardzo istotnym czynnikiem i jeżeli nie odpowiedzą Państwo na nasze powiadomienie lub nie odbiorą Państwo Pojazdu w Terminie Odbioru, nie będzie Państwu przysługiwać prawo do odbioru Pojazdu i udostępnimy Państwa Pojazd do sprzedaży na rzecz innych klientów.".

No fakt, że można opłacić fakturę, a nawet zarejestrować samochód, a nie dojechać po odbiór auta w ostatnim dniu kwartału, bo ... i tutaj kilka powodów losowych.

Raf24

Fachowiec
Klęska urodzaju, jednych gonią żeby odebrać a drugim (Ja) nie mogą od 3 tygodni dostarczyć auta od Polski ;) .Szkoda że z Berlina nie można odebrać bo do Berlina mam 200km a do Katowic 370km .

Raf24

Fachowiec
U mnie od 15.03 z aplikacji zniknął termin , Katowice przestały odbierać moje telefony ( zadzwoniłem z Żony odebrali od razu :( ;) ). Opóźnienie tłumaczą " auto przez pomyłkę pojechało do Hiszpanii ???!!! ) Jaja jak berety , Leasing leci, ubezpieczenie ....koszty .
Leasingodawca podpowiada - tylko kasa /odszkodowania po odbiorze , jak by wzięli zaliczkę a nie 100% kasy to mogli by sie zachowywać jak Firma Krzak a tak z prawnej strony mają Moja własność ( opłacony zarejestrowany ,ubezpieczony + BOŚ) i nie chcą mi jej wydać/oddać a na to już są & .

W tą Hiszpanię wieżę jak w garbate aniołki