Tesla Model Y - gadżety

faktory

Fachowiec
Co do moich ostatnich modyfikacji, to wyglądają one tak. Pod zatrzaski kołpaków nakleiłem grubą folię przezroczystą samoprzylepną, żeby tak nie haratały felg.
dobry tip, można było nakleić tę piankową co była w zestawie, zostało jej trochę.

Podeślij link do tylnego spoilera

Pabloss

Posiadacz elektryka
Kupowałem tutaj - https://pl.aliexpress.com/item/1005006515890548.html
Po wszystkich rabatach (monety i jakiś AliExpress Official, nie wiem co to jest, samo się dodało) wyszło 253 zł.

Montaż jest bardzo szybki, tak jak już widziałeś na filmach z tym, że to jest jakaś nowsza wersja, nie ma takiej blaszki którą dokładają do zamka. Polecam przed odkręceniem zamka zaznaczyć taśmą, markerem itp. gdzie przylega zamek, tam są duże otwory w stosunku do śrub i trochę przesunięcia później przy skręcaniu i trzeba poprawiać żeby spasować maskę.

View attachment 16798
Podeślecie te filmiki - chciałbym zobaczyć jak skomplikowany jest demontaż i montaż "gratów".

faktory

Fachowiec
Podeślecie te filmiki - chciałbym zobaczyć jak skomplikowany jest demontaż i montaż "gratów".

Ten film jest ok tylko w moim domykaczu nie dokładałem blaszki do zamka, jedynie odpięcie sprężyny w zamku, założenie linki i zapięcie sprężyny oraz nie odpinałem kabli z zamka bo są na tyle długie, że nie ograniczają dostępu przy montażu. Zdjąłem jedynie filtr HEPA bo łatwiej przeciągnąć kabel do zasilania.

itguy

Posiadacz elektryka

Ten film jest ok tylko w moim domykaczu nie dokładałem blaszki do zamka, jedynie odpięcie sprężyny w zamku, założenie linki i zapięcie sprężyny oraz nie odpinałem kabli z zamka bo są na tyle długie, że nie ograniczają dostępu przy montażu. Zdjąłem jedynie filtr HEPA bo łatwiej przeciągnąć kabel do zasilania.
jaki masz akumulator niskiego napięcia? kwasiaka? czy li-ion? do czego podłączyłeś zasilanie tego silnika. Pytam bo przy li-ion nie ma oczywiście klemy z której łatwo można podpiąć dodatni biegun.

Hermes

Posiadacz elektryka
A lepiej ten Twój z blaszką zamówić, mniej problemów - jak duże to ma znaczenie?
Co do pianki z kołpaków - tak, zostało jej trochę. Ale to dużo za mało, żeby jakkolwiek ogarnąć zatrzaski.

faktory

Fachowiec
A lepiej ten Twój z blaszką zamówić, mniej problemów - jak duże to ma znaczenie?
Co do pianki z kołpaków - tak, zostało jej trochę. Ale to dużo za mało, żeby jakkolwiek ogarnąć zatrzaski.
Ja mam bez tej blaszki i szczerze to nie mam pojęcia po co jest ona i dlaczego teraz w wielu ogłoszeniach te domykacze jej nie mają.

Hermes

Posiadacz elektryka
Czyli wychodzi, że trochę to jeden pies te produkty od różnych sprzedawców - widzę często, że to jest np. ten sam dokładnie produkt, tylko inny sprzedający. I skrajnie różna czasami cena.

Na kołpakach taką mam naklejoną folię - trzeba się przyjrzeć :)

Attachments

• IMG_20240301_122450902_HDR.jpg
    IMG_20240301_122450902_HDR.jpg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 34