Wyższe ceny w PolEnergia

sigg

Posiadacz elektryka
PolEnergia właśnie poinformowała o podniesieniu cen od 1 czerwca 2024 z 1.99 za kWH w DC do 2.19.

Attachments

• IMG_2167.jpeg
    IMG_2167.jpeg
    578,1 KB · Liczba wyświetleń: 29

adamusek

Posiadacz elektryka
dorównują do Tauronu, jedyna nadzieja na dynamiczne ceny i promocja np w godz 10-15 albo w weekendy.
Fajnie że DC po 2.19

faktory

Fachowiec
PolEnergia właśnie poinformowała o podniesieniu cen od 1 czerwca 2024 z 1.99 za kWH w DC do 2.19.
W którym miejscu podnieśli? Ja widzę obniżkę. To są zwykłe stawki poza promocją "Godziny i weekendy z OZE", która zresztą została przedłużona do 30 czerwca (pn-pt 11:00 - 15:00 i weekendy).

sigg

Posiadacz elektryka
W którym miejscu podnieśli? Ja widzę obniżkę. To są zwykłe stawki poza promocją "Godziny i weekendy z OZE", która zresztą została przedłużona do 30 czerwca (pn-pt 11:00 - 15:00 i weekendy).
Normalne ceny na ich stajcach to 1.99. Nie wiem skąd wzięli te wyższe stawki z których nagle obniżają niby.

Attachments

• IMG_2169.jpeg
    IMG_2169.jpeg
    486,7 KB · Liczba wyświetleń: 20

lookash_c

Pionier e-mobilności

sigg

Posiadacz elektryka

lookash_c

Pionier e-mobilności
W sumie racja.

Ale dokopałem się do maila z 29.02.2024:
"Okres promocyjny: 01.09.2023 r. do 15.04.2024 r.
Zniżka:
AC
: z 1,97 zł/kWh na 1,60 zł/kWh + 1 zł za rozpoczęcie transakcji
DC (90-120 kW): z 2,45 zł/kWh na 1,99 zł/kWh + 1 zł za rozpoczęcie transakcji
DC (121-350 kW): z 2,69 zł/kWh na 1,99 zł/kWh + 1 zł za rozpoczęcie transakcji"

Tak czy owak cena jest IMO okej.
Z mego punktu widzenia największym felerem jest to, że stacja w Warszawie przy Factory Annopol jest dostępna w godzinach otwarcia centrum handlowego :-/

sigg

Posiadacz elektryka
Polityka cenowa na zasadzie "ciągła promocja" też jest manipulacją.

A przedstawianie tego w ten sposób przez nich czyli "na chwilę podnosimy ceny do regularnych (których nigdy nie stosujemy) a potem "obniżamy" do wyższych niż wcześniej i nazywamy to obniżką" jest po prostu nieuczciwe.

Mają dobre ceny i nowoczesne stacje, klienci normalnie przełknęliby podwyżkę.

pbr

Posiadacz elektryka
Nie rozumiem przecież obniżkę mają od standardowych cen, to że dość często mają różne promocje to inna kwestia.