Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

gr4d

Fachowiec
Jak wibracje? Ludzie też piszą, żeby spuścić trochę powietrza i pojeździć na takich trochę nie napompowanych, żeby guma latwiej się układała.
No właśnie dzisiaj będę to robił bo kola mają 3.2 bara przód i 3.3 tyl, a powinno być okolice 2.9 więc możliwe że po transporcie nie poprawili ciśnienia. Dam znać czy jest jakaś zmiana po takiej operacji

Jeffero

Zadomawiam się
No właśnie dzisiaj będę to robił bo kola mają 3.2 bara przód i 3.3 tyl, a powinno być okolice 2.9 więc możliwe że po transporcie nie poprawili ciśnienia. Dam znać czy jest jakaś zmiana po takiej operacji
U mnie tak samo po 3.3 bara. Przejechane już 700km i mniej czuję wibracje w łydkach i fotelu, ale dalej przy 130km/h ewidentnie są. Zaraz sprawdzę przy niższym ciśnieniu.

inter

Pionier e-mobilności
U mnie tak samo po 3.3 bara. Przejechane już 700km i mniej czuję wibracje w łydkach i fotelu, ale dalej przy 130km/h ewidentnie są. Zaraz sprawdzę przy niższym ciśnieniu.
Generalnie wysokie ciśnienie, powoduje mniejszy komfort i większy hałas w samochodzie.
Ustawiłem wieczorem na 2.8 i rano mam zawsze 2.9 ;)

Michal

Moderator
Ustawcie nawet 2,7 na kilkaset km, żeby guma miała dużo luzu. Później dopompujecie i będzie ok.

gr4d

Fachowiec
Ci z Was którzy zapłacili albo wylizingowali za cenę sprzed obniżek, dostaliście zwrot? Jakie info od Tesli, leasingów?
U mnie Pan Marcin z evdlaciebie wraz z leasingiem i handlowcem z Tesli ogarnęli. Miałem jedynie do podpisania aneks UL. Później w Leasingu zdecydowałem się na rozliczenie nadwyżki z wpłaty własnej na poczet przyszłych rat.

Iskra

Tesla model 3 Highland
A jaka wersje softu miałeś przy odbiorze?
2024.8.9 - jak narazie nie dostałem aktualizacji do nowszej wersji ale zauważyłem, że w tym sofcie i tak jest kilka rozwiązań z tej najnowszej. Z tego co zauważyłem to mam:
- vision park
- live update trasy nawigacji gdy jest dostępna bardziej optymalna
- Możliwość ustawienia prędkości wycieraczek oraz trybu auto

inter

Pionier e-mobilności
2024.8.9 - jak narazie nie dostałem aktualizacji do nowszej wersji ale zauważyłem, że w tym sofcie i tak jest kilka rozwiązań z tej najnowszej. Z tego co zauważyłem to mam:
- vision park
- live update trasy nawigacji gdy jest dostępna bardziej optymalna
- Możliwość ustawienia prędkości wycieraczek oraz trybu auto
To praktycznie ostatnia wersja. Z nową są problemy dla HL.

Jeffero

Zadomawiam się
Ci z Was którzy zapłacili albo wylizingowali za cenę sprzed obniżek, dostaliście zwrot? Jakie info od Tesli, leasingów?
U mnie bardzo się dogadać Pekao Leasing nie mógł z Tesla. Skończyło się tak, że Tesla nie potrafi zrobić zwrotu nadpłaty przed odbiorem auta, więc w ciągu 2 tygodni od odbioru ma te 16k nadwyżki wrócić do leasingu, co w efekcie ma mi obniżyć ratę. Ale dział finansowy Tesli to tragedia, przez 3 tygodnie praktycznie co drugi dzień gadałem z nimi i leasingiem na zmianę, próbując rozliczenie tego zwrotu ogarnąć, bo początkowo leasing mówił, że nie zarejestruje auta, póki na zaksięguje zwrotu.