Model 3 performance właśnie dropnął

TomRS

Pionier e-mobilności
Pojechałem dziś moją trasę testową - fajne zakręty i pofałdowany ale nie dziurawy asfalt. Najpierw w trybie normal - i jest mega różnica w stosunku do LR. Tylna oś nie jest gąbczasta i wraz ze wzrostem tempa daje coraz większe poczucie, że tylne zewnętrzne koło zdecydowanie wspiera auto w zakręcie. Bardzo pewnie się czułem. Natomiast tryb sport nie jest dobry na taką drogę. Auto leży pewnie, ale przenosi wszystkie niedoskonałości nawierzchni na resztę auta, nadwozie cały czas jest w ruchu, ale nie takim bujającym, tylko jakby odtwarza wszystkie pochylenia asfaltu. I na takiej drodze jest to męczące. Natomiast na gładkiej zachowuje się świetnie. Muszę trochę skrytykować trochę układ kierowniczy - ma trochę za szybką reakcję z położenia neutralnego, jednak odrobina luzu by mu dobrze zrobiła. Ale można się do tego przyzwyczaić 😜 Hamulce uważam , że jak na cywilne auto, to są naprawdę fajne. Nie ma nadmiaru wspomagania, przez co dobrze się dozują. Żeby mocno zahamować trzeba mocno wcisnąć pedał, tak powinno być 👍 I jeszcze jedna obserwacja, używając rekuperacji na wejściu w zakręt, można zarąbiście docisnąć przednią oś, przez co minimalizuje się podsterowność i skłania do współpracy tylną oś😆 Nie udało mi się do końca rozjeździć odciśniętej opony i zaczął mi skrzypieć fotel kierowcy. Ale samochód naprawdę fajny👍

Last edited:

autorus

Posiadacz elektryka
Dziś odbiór, jedna się wyrobili w tym kwartale :) jest dobrze. Zażartowałem z osobą odbierającą ze mną z evdlaciebie że koniecznie musi być bo jestem w stanie odebrać wyczekiwany ssmochod nawet jakby spadł z lawety ;)

inter

Pionier e-mobilności
U mnie to samo niestety. Miałem umówiony serwis mobilny na poniedziałek, ale przełożyli na za 3 tygodnie, bo nie ma części.
Fotel pasażera nie ma tego problemu.
A to skrzypi "skóra"? Jesli tak, wystarczy przetrzeć silikonem miejsca styku.

Michal

Moderator

ml000

Zadomawiam się
Hak w aplikacji do modelu Performance aktualnie niedostępny (w aplikacji jest ale odrzuca płatność), info od wsparcia Tesli Berlin -„proszę uzbroić się w cierpliwość”