Model 3 performance właśnie dropnął

aschean

Nowy na Forum
Wiem, że mamy środek lata, ale zastanawialiście się już nad zimówkami do nowego Performance ? Ja z racji tego, że jeżdżę na deskę w Dolomity raczej nie zaryzykuję wielosezonówek, tylko złożę sobie drugi komplet kół z zimówkam. Na na oponę w zasadzie jestem zdecydowany Blizzak LM005 i chyba przejdę na 19 calowe felgi (a może 18 ?) Macie jakieś typy ? Chyba wskazane jest mimo wszystko zostać przy mieszanej szerokości ogumienia ?
Mam podobny dylemat, przy czym szukam rzetelnych informacji co do tego jakie felgi wejdą. Masz jakąś wiedzę na ten temat? Będziesz się decydował na felgi OEM czy third party?

jarqu

Posiadacz elektryka
1000025880.jpg
Siedziałem w nowym performance i rzuciło mi sie w oczy ze ma inną kierownicę niż mój SR. Faktura części środkowej jest zupełnie inna, niestety gorsza bardziej odznacza się poduszka powietrzna. Przyciski są narysowane grubsza kreska. Znaczek kamery inny plus dodatkowy znaczek od navi. Ciekaw czemu taka zmiana moim zdaniem na minus.

Przemmo

Posiadacz elektryka

lvlthn

Pionier e-mobilności
Jeśli nie zmienili piast( w co bardzo watpie) to wejdą 18" aftermarkety ALE potrzebny jest dystans bo śruba z piasty może wystawać.
Gorąco polecam 18", w starej 3jce świetnie się sprawdziły.

Tylko, nie wiem jak z felgą z tyłu i offsetem :?

aschean

Nowy na Forum
Ja mimo wszystko skłaniałbym się w kierunku OEM, jestem zwolennikiem utrzymywania wszystkiego w oryginale :p

Tak więc jeśli okaże się, że wchodzą 19" oryginalne to wybór powinien być prosty.

inter

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak, dlatego nie wystarczy, że felga da się zamontować.
Jak pół roku temu o tym pisałem, to niektórzy wyśmiali. Co to są 2 milimetry.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Najlepiej, gdyby uzyskać oficjalną informację od Tesli, czy można zastosować mniejsze średnice. Ktoś może wybiera się do serwisu?