Model 3 performance właśnie dropnął

GrzegorzFa

Zadomawiam się
To ciekawe bo w homologacji na przód jest felga 8.5 cala a nie 9
Ale na powyżej wklejanym filmie można i 7.5 cala założyć, wtedy opona nie jest tak naciągnięta i lepiej sa chronione ranty. Pytanie jaki wtedy musi być offset na przód a jaki na tył żeby to było równo.
Przy tym ET i szerokości felgi zachowujemy całą geometrię.

Michal

Moderator
Wydaje mi się, że gdyby ustawili rekuperację na 0, to tak szybko nie przegrzaliby akumulatora

Ciekawe, czy to nie jest kwestia ogniw LG. Stare TM3P były chyba robione w USA w oparciu o ogniwa Panasonic, a te mają więcej kobaltu i wytrzymują chyba trochę więcej.

cooler

Pionier e-mobilności
Mat twierdzi że lepiej wziąć wersje Long Range, bo tańsza i dalej się zajedzie - kompletnie odwrotnie do czego się Teslę kupuje: na trasy słabo się tym lata, ale jako samochód do zabawy i popisów spod świateł to jak najbardziej. LR = ograniczenie do 201km/h oraz zawieszenie pływające jak łódka, wręcz niebezpieczne przy wyższych prędkościach...
Naprawdę Tesla model 3 po FL do HL to tylko Performance. Co innego wcześniejsze wersje LR, trzyma się dużo pewniej niż nowa.
Ciekawie będzie wyglądał rynek używanych... Czy ludzie chętniej kupią HL LR bo komfort większy czy przed lifta LR bo ma normalne kierunki i zawieszenie pasujące do osiągów.
Pożyjemy zobaczymy. Jak tylko sprzedam swego LR to idę w Performance, choć szkoda mi normalnych kierunków i dźwigni wyboru kierunku jak w normalnym automacie, mogli by sobie to darować w P...

ELuk

Pionier e-mobilności
Zamontujesz sobie ten zestaw dźwigienek co ma @Bronek i będziesz szczęśliwy 😉🤣.
A jakbyś miał dylemat to znając @Bronek jak wpadniesz do Kolobrzegu na weekend to zrobicie to razem (przy okazji innych rzeczy) 😉🤣.

Bronek

Pionier e-mobilności
Zamontujesz sobie ten zestaw dźwigienek co ma @Bronek i będziesz szczęśliwy 😉🤣.
A jakbyś miał dylemat to znając @Bronek jak wpadniesz do Kolobrzegu na weekend to zrobicie to razem (przy okazji innych rzeczy) 😉🤣.
Jestem hetero , a propos "innych rzeczy"