Dostawy III kwartał

inter

Pionier e-mobilności
tu nie chodzi o czas oczekiwania, a o komunikacje i o sposób umawiania się na odbiór. Nie mając aut na miejscu ustalają terminy, gdzie w aplikacji widnieje data dostawy, po czym telefonicznie mówią, że tak naprawdę to nie jest potwierdzona data. Gdybym nie przeczytał komentarzy innych osób to bym nie wiedział, że Tesla potwierdza terminy telefoniecznie.
Jak ja kupowałem pół roku temu, to dostałem info o wysłanej FV i że termin odbioru będzie potwerdzony telefonicznie.

inter

Pionier e-mobilności
to w moim przypadku albo taki kontakt był z leasingodawcą albo nie było go wcale :)
Ja akurat kupowałem za gotówkę. Konsultant jedynie odetchnął, bo mają problemy z leasingiem.

ELuk

Pionier e-mobilności
No ja też za gotówkę, więc może tu jest ten problem? Czyli w formie finansowania?
Oczywiście pomijam aspekt koncentracji wydań w krótkim czasie co rodzi naturalne problemy komunikacyjne, przy ograniczonej kadrze,

kaktus

Posiadacz elektryka
No ja też za gotówkę, więc może tu jest ten problem? Czyli w formie finansowania?
Oczywiście pomijam aspekt koncentracji wydań w krótkim czasie co rodzi naturalne problemy komunikacyjne, przy ograniczonej kadrze,
Ale ja jestem wręcz przekonany że to wynika z formy finansowania. U mnie to wyglądało na sytuację, że ktoś zadzwonił że mam zapłacić - powiedziałem że leasing, podałem dane leasingu wiec pewnie zamówienie na opłatę jest przepisane na leasing. Za moment dzwoni druga osoba że mam zapłacić bo przy mnie dalej nie ma informacji że to nie ja płace. Chwile później ktoś dzwoni czy zamawiam auto - pewnie to auto jest przypisane do leasingu :) Za 2h dzwoni koleś i pyta po co dzwoni, bo ma w systemie że ma zadzwonić ale nie ma powodu wpisanego w systemie.

Nie wierzę, że system CRM by pozwalał na tak podstawowe błędy i nikt by tego nie poprawił. Obstawiam, że to wynika ze specyfiki tego typu zakupu i nieprzygotowania globalnego systemu do jego obsługi w ten sposób. Nie wiem jak wygląda technicznie leasing za granicą bo nigdy się tym nie interesowałem ale może w innych krajach mają jakieś integracje z firmami leasingowymi a u nas się jeszcze nie opłacało ich zrobić.

shago

Fachowiec
na Seaty 2-3 miesiące, Audi 2 miesiące. Inne marki chyba mają centra dystrybucyjne, które ogarniają krajowe transporty (jak np VAG w Poznaniu)

Mój przykład: zamówiłem Golfa pod koniec marca, w umowie wpisany termin odbioru 15.08 i "NA 100% BĘDZIE, MÓWIĘ PANU!!!". 16.08 dzwonię i co? Nie wiadomo kiedy będzie, wciąż brak daty produkcji :LOL:. Zrezygnowałem i właśnie kupuję Teslę 3 RWD.