Kornacki na swoim kanale o zakupie używanego elektryka…

gim-kg

Pionier e-mobilności
Aż szkoda, że dziennikarz który sam używa elektryka mówi takie bzdury…
Pożary (puchnące cele baterii), stłuczki (samochodów elektrycznych praktycznie sie nie naprawia), w Norwegii hektary pół zastawione są elektrykami po stłuczkach, czy Tesla która po dwóch latach się nudzi i właściciel tęskni za spalinowką. A wisienka na torcie jest stwierdzenie że do salonów Lexusa dziennie przychodzi kilku właścicieli Tesli chcąc zamienić swoje BEV na HEV.

daniel

Señor Meme Officer
Kurcze, tak patrzę na program i fajnie to wygląda. No może oprócz tych wyścigów po ulicach, bo znowu się ktoś rozpieprzy.
Do tego wstęp wolny. Szkoda, że koliduje mi z niedzielnymi planami, bo może udałoby mi się żonę na wyjazd namówić.

EDIT: W sumie to patrzę na pogodę i duże zachmurzenie plus opady, więc chyba aż tak nie mam czego żałować.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
I teraz pytanie które są fałszywe.
Czy te na ich prywatnych kanałach, czy te które będą na zlocie.
Obstawiam że jednak te ze zlotu - po prostu przemilczą własne opinie, jeśli ktoś ich nie zapyta.
I nawet nie będzie to kłamstwo.
Na prywatnych kanałach tez mają płatne materiały. Ale widac że mają dużą dowolność w tym co mówią o elektrykach więc sponsorom materiałów( GreenCell czy dystrybutor Nio) bardziej chyba zależy żeby się mówiło o temacie niz mowiło tylko w superlatywach, zresztą to takie materiały z krytyką są lepsze niż samo słodzenie. Wszedłem na kanał pana Adama i widzę że coraz więcej elektryków, pewnie z uwagi na to jak sam zresztą mówi że w parkach prasowych coraz więcej właśnie takich aut. Więc widać ta transfomację i chyba już każdy najbardziej zagorzały wielbiciel nowych aut spalinowych zorientował się że wykluczając elektryki daleko nie zajedzie. Kwestia tylko tego żeby troche doświadczenia zebrali. Jeszcze tylko panowie którzy maja materiał skierowany do ludzi którzy jeżdzą autami w wieku 10-20lat nadal sa negatywnie nastawieni do elektryków, ale niektórzy tylko na wizji, bo mimo że na filmach chwalą auta za rasowe brzmienie i super zmodyfikowany wydech to na codzień jeżdzą np Teslą

gim-kg

Pionier e-mobilności
I teraz pytanie które są fałszywe.
Czy te na ich prywatnych kanałach, czy te które będą na zlocie.
Obstawiam że jednak te ze zlotu - po prostu przemilczą własne opinie, jeśli ktoś ich nie zapyta.
I nawet nie będzie to kłamstwo.
Byłem na dwóch tych złotach i pamiętam jak na jednym Pan Ziętarski dopytywał się rozmówców jak to jest naprawdę z tymi EV i naprawdę widać że z zaciekawieniem słuchał odpowiedzi.

Ev3

Pionier e-mobilności
Byłem na dwóch tych złotach i pamiętam jak na jednym Pan Ziętarski dopytywał się rozmówców jak to jest naprawdę z tymi EV i naprawdę widać że z zaciekawieniem słuchał odpowiedzi.
Pytanie czy uznał je za prawdziwe i swoje, czy wysłuchał i pomyślał "nie znają się" i dalej swoje wie jak przedtem.

Ev3

Pionier e-mobilności
Pan Adam miał Leafa I gen, jeździł, testował elektryki także …. podobnie 😉
Leaf I może faktycznie wywołać wrażenie, że do niczego innego, niż do jazdy po mieście, elektryki się nie nadają.
I on takie dyrdymały właśnie sadzi.

Żeby takie wrażenie zmienić, trzeba by mieć coś co się szybko i bezproblemowo ładuje na trasie (np. Tesla albo coś z 800V), do tego przełamać się i w te trasy elektrykiem pojeździć.

nabrU

Moderator
Powinni zaprosić Tomka Bykowskiego na tą imprezę zamiast tych dwóch :ROFLMAO:

Bronek

Pionier e-mobilności
A kto z nas nie "gra roli" w swojej robocie? Najales się za psa to szczekaj ;)
Ich robota to mialo być dziennikarstwo ? A są jak absolwenci za kasę MBA lub pokroju Holeckiej czy jak jej tam tej pindzie .
Masz racje, mają robotę a ta polega na byle czym, byleby zapłacili