7-osobowa Tesla Y LR podobno jeszcze w październiku 2024

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy dało by się dołożyć...
----
Tak na szybko patrząc sporo rzeczy by było do wymiany więc raczej średnio...

Last edited:

Grzesiek

Pionier e-mobilności
wzięli się za zyskowność.
Najtańszym sposobem na zwiększenie produkcji i zysków to oferowanie swojego asortymentu dla wszystkich. Zamiast tylko z grubsza najlepszym rynkom.
Te siedzenia można łatwo wyciągnąć i mieć bagażnik? Czy jednak jest to upierdliwe?

eimi

Pionier e-mobilności
Wersje 7 osobowe mają wzmocnione płyty podłogowe z tyłu ze względu na mocowanie foteli i standardy bezpieczeństwa i są cięższe. Niektórzy producenci oferują jedną i tą samą płytę dla obu wariantów, inni dla 5os/7os bez wzmocnieniem/ze wzmocnieniami. Jak będzie dla TMY - pożyjemy zobaczymy.. wersja amerykańska z tego co mi wiadomo miała tą samą płytę i siedzenia tyłem do kierunku jazdy i dlatego nie była oferowana w europie bo by nie przeszła homologacji.

ypl

Pionier e-mobilności
Bałbym się wozić kogokolwiek w tym bagażniku, głowa przy szybie, jakiekolwiek większe uderzenie w tył to zero szans dla tych osób by było.

poochaty

Posiadacz elektryka
Bałbym się wozić kogokolwiek w tym bagażniku, głowa przy szybie, jakiekolwiek większe uderzenie w tył to zero szans dla tych osób by było.
Też się boję jak muszę tak jechać. Z drugiej strony wszystkie mikro samochody z tylną kanapą tak mają np Aygo/C1/107 itd.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
wersja amerykańska z tego co mi wiadomo miała tą samą płytę i siedzenia tyłem do kierunku jazdy i dlatego nie była oferowana w europie bo by nie przeszła homologacji.
były normalnie do przodu, w S'ce były tyłem