Moc silnika niewystępująca w bazach danych ubezpieczycieli

zibizz1

Pionier e-mobilności
Myślicie że będę miał problem z ubezpieczenim jeśli agentka mi wpisała tesla model 3 2019, a mam highlanda?
Nie, to bardzo podobne auto. Chodzi oczywiście o rocznik modelowy auta a nie rok produkcji. Za rok lepiej dopasują.
Ja ma np 623 kW co ni jak sie ma do 1020KM w Trójce bylo podobnie
U mojej okolicy w wydziałach wpisują sume mocy silników czyli też 932kW. Tego 1020KM nie ma w żadnym dokumencie, to hasło marketingowe i wynika z tego że bateria daje max ~750kW. Tak samo w 3/Y Panasonic ~460kW LG ~405kW

Bronek

Pionier e-mobilności
Bronek ma jakiegoś cieniasa chyba, ja w S mam 932kW (też jak on 1020KM)
Woow!
:D
To Kraj kontrastów, kiedyś sprowadzilem dwa identyczne samochody, identycznie rozebrane (takie czasy) w jedym US byly to części (mniejsza opłata) w drugim byl to caly samochód .
Więc dziwić się tu czemukowiek , to mogą obcokrajowcy i ludzie bardzo młodzi . Mnie juz mało co zaskakuje . Czasem ten b...del działa na naszą korzyść

p.j.s

Posiadacz elektryka
Myślicie że będę miał problem z ubezpieczenim jeśli agentka mi wpisała tesla model 3 2019, a mam highlanda?
Ja bym radził to skorygować. Jeśli masz model 3 z 2019, a co za tym idzie niższą wartość (i przy okazji składkę) to masz najprawdopodobniej niedoubezpieczenie. Przy wypłacie odszkodowania ubezpieczyciel zastosuje proporcję i mniej wypłaci.

MarcinEV

Posiadacz elektryka

Ja bym to zdecydowanie skorygował. To są inne pojazdy. Z moich doświadczeń należy się skontaktować z odpowiednim działem i zgłosić fakt braku pojazdu w bazie. Z reguły wszystko da się załatwić po kontakcie z centralą.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie, to bardzo podobne auto. Chodzi oczywiście o rocznik modelowy auta a nie rok produkcji. Za rok lepiej dopasują.

U mojej okolicy w wydziałach wpisują sume mocy silników czyli też 932kW. Tego 1020KM nie ma w żadnym dokumencie, to hasło marketingowe i wynika z tego że bateria daje max ~750kW. Tak samo w 3/Y Panasonic ~460kW LG ~405kW
932 kW to ponad 1250,KM No masz za dużo, ja pierdziu . Mnie oszukali bo udało mi sie w 2,9 sek do setki zrobić wg gównianego miernika .nie 2,6 czy nawet 2,7
W trójce z boostem tylko ok 4 sek a nie 3,9.
Czuję się oszukany , potnę się .
Tu płaczą z powodu braku muzyki za darmo a ja nie mam kW i ułamków sekund .
A taki jeden ma tego za dużo Podziel sie ze mną! Nie bądź chytry :)

Os Najfajniejsze jest to że S3EXY podaje czasem okolo 1000 dosepnych KM .

Last edited:

p.j.s

Posiadacz elektryka
932 kW to ponad 1250,KM No masz za dużo, ja pierdziu . Mnie oszukali bo udało mi sie w 2,9 sek do setki zrobić wg gównianego miernika .nie 2,6 czy nawet 2,7
W trójce z boostem tylko ok 4 sek a nie 3,9.
Czuję się oszukany , potnę się .
Tu płaczą z powodu braku muzyki za darmo a ja nie mam kW i ułamków sekund .
A taki jeden ma tego za dużo Podziel sie ze mną! Nie bądź chytry :)

Os Najfajniejsze jest to że S3EXY podaje czasem okolo 1000 dosepnych KM .
InfoExpert podaje dla Tesli rok prod 2023 takie moce w kW:
1731142512645.png