Kupiłem dokładnie te sameDla potomych, tez szukałem opon zimowych i mocno sie wahałem, w koncu zdecydowałem sie na polecane Hankook 235/45 R18 98 V Winter i*cept ION FR XL T0 i jak na razie pod wzgledem głośnosci oraz zuzycia (w warunkach jakie mamy teraz 3-10 st C) opona jest świetna. Udalo mi sie znaleźć (koniec października 2024) w cenie 3tys za komplet.
Po 1000 km, mogę stwierdzić że sa cichsze, od fabrycznych Michelinów.Długo się zastanawiałem między Cross Climate 2, a SF3, ale jednak wygrały dedykowane elektrykom Hankook iON FlexClimate.
Wczoraj dotarły i czekają tylko na przesyłkę z tpms.
SprawdziłemZmieniłem na zimowe Michelin Pilot Alpin 5,
Spadnie temperatura do 2-4C top sprawdzę czy się ślizgają na mokrym.
ja się będę upierał, że wina wulkanizatora, albo wady opon. To, że byłeś u trzech nic nie zmienia, kiedyś miałem podobny problem i innym aucie i też wulkanizatorów było wielu, a tylko jeden potrafił i wyważył.tak bylem u 3 i to nic nie zmieniło, zoabczymy jak bedzie w tym roku.
Po 1000 km, mogę stwierdzić że sa cichsze, od fabrycznych Michelinów.
Na mokrym, też brak uślizgów.
Mają pianki i faktycznie działa. Dlatego się na ten model zdecydowałem.Czy "sound absorber" z ich nazwy to tylko jakiś reklamowy chwyt, czy faktycznie mają piankę wygłuszająca?
Ile za nie dałeś? Hankook jest w większości sklepów pozycjonowanych jako "średnia" klasa, a nie premium, a najtaniej komplet w 235/45/18 widzę za około 3000zl. A właśnie zamówiłem podobno "premium" Pirelli all season sf3 za 2750zł, więc nie bardzo rozumiem różnice w cenię na korzyść Pirelli.
Myślę czy jeszcze nie zmienić decyzji na te Hankooki, ten niższy hałas względem Michelinow kusi.