Tak to jest jak się przegnie z cenami. Boom pocovidowy już minął, gdzie indziej ceny samochodów spadają ale nie u nich.Niemcy musza mieć olbrzymie problemy bo to "fire sale"
Tak, zdarza się. Jakieś śmieszki dodają czasem takie nieistniejące ładowarki. Parę do nich zgłaszałem (np Nowa Wieś pod Ełkiem) i dość szybko usuwają.Z mojego paru miesięcznego rozeznania, to najlepsza była na rynku tesla Y, a potem nawet za więcej nie było sensownej opcji. 450 za EQE czy ww/ Q6, które (mam nadzieje) będzie trochę bardziej premium to abstrakcje były. Teraz EQE suv jest też za 350, a sedan nawet za 300. Niemcy musza mieć olbrzymie problemy bo to "fire sale"
PS. Jak często wam się zdarzyło, że ABRP pokazuje ładowarkę której nie ma w rzeczywistości? Dzisiaj planowałem sobie trasę i chciałem jedna zahaczyć dla testu, a tu ładowarki nie ma chociaż na abrp świeci na zielono
View attachment 22217
Dokładnie. Zupełnie nie ten segmentŁo Panie, za tyle to by były 2 tesle y z uwzględnieniem doplat...
U mnie już działają w Lidlu i w Kauflandzie.Ciekawe co z tymi ładowarkami przy Lidlach, Kauflandach, itp. Ja od 8 miesięcy obserwuję dwie przy tych sklepach i ciągle widzę "otwarcie wkrótce" --- ehhhhhh
No to może się doczekam/my, (nie żebym jakoś potrzebował) ale bardziej chodzi mi o ich dostępność w całej Polsce. Im więcej punktów ładowania tym lepiej.U mnie już działają w Lidlu i w Kauflandzie.
94,9 kWh (100 brutto)Cześć, mój pierwszy post.
Czekałem na junipera, wcześniej jeździłem testowo Y i mi się spodobało wszystko po za wnętrzem, szczególnie z tyłu. Czekałem, ale jak zobaczyłem jakie teraz są rabaty na Mercedesy, Audi - po >100k, i rzeczywiście sprowadzają one cene auta do realnej - to w piątek odbieram Q6![]()
Sportbacka jeszcze nie ma, nawet cenników, realnie byłby do odbioru za minimum 6 miesięcy, no i na pewno na start nie będzie -30% co wyklucza. Patrzyłem, patrzyłem na to Q6 i już mi się podoba, a wcześniej zaklinałem się, że zawsze sportback. W końcu migruje z x4.94,9 kWh (100 brutto)
800V (rozumiane jako komfort ładowania >200kWh do 50%, >120kWh do 80%)
HUD
adaptacyjne zawieszenie pneumatyczne
czujniki parkowania, kamera 360, czujnik wilgotności i takie tam
smartpremium
akceptowalne 5,9 s do 100km/h
wygląda na to, że Q6 odhacza sporo ze wzmianek odnośnie do listy życzeń co do Junipera![]()
chociaż 350k vs 225k (czy nawet 195k) to faktycznie 1,5 (1,75) Tesli
@Przemeq gratulacje!brałeś zwykłą wersję czy sportback? rozważałeś może też A6 Avant jako alternatywę dla TMY?