Juniper - czy warto czekać?

94,9 kWh (100 brutto)
800V (rozumiane jako komfort ładowania >200kWh do 50%, >120kWh do 80%)
HUD
adaptacyjne zawieszenie pneumatyczne
czujniki parkowania, kamera 360, czujnik wilgotności i takie tam
smart premium

akceptowalne 5,9 s do 100km/h

wygląda na to, że Q6 odhacza sporo ze wzmianek odnośnie do listy życzeń co do Junipera ;)
chociaż 350k vs 225k (czy nawet 195k) to faktycznie 1,5 (1,75) Tesli

@Przemeq gratulacje! (y) brałeś zwykłą wersję czy sportback? rozważałeś może też A6 Avant jako alternatywę dla TMY?
Sportbacka jeszcze nie ma, nawet cenników, realnie byłby do odbioru za minimum 6 miesięcy, no i na pewno na start nie będzie -30% co wyklucza. Patrzyłem, patrzyłem na to Q6 i już mi się podoba, a wcześniej zaklinałem się, że zawsze sportback. W końcu migruje z x4.

Co do a6, jest istotnie droższy i to nawet w podstawie, gdybym miał brać limuzyne to EQE spełnia 99% wymagań i są rabaty

Co do przyspieszenia, testy na sieci pokazują 5.4s, dodatkowo HW jest 100% ten sam co w SQ6, więc spodziewam się zaraz możliwości dokupu boosta (w końcu kasa w VW się juz długo nie zgadza więc to logiczny ruch), albo będzie kodowanie.

eimi

Pionier e-mobilności
94,9 kWh (100 brutto)
800V (rozumiane jako komfort ładowania >200kWh do 50%, >120kWh do 80%)
HUD
adaptacyjne zawieszenie pneumatyczne
czujniki parkowania, kamera 360, czujnik wilgotności i takie tam
smart premium

akceptowalne 5,9 s do 100km/h

wygląda na to, że Q6 odhacza sporo ze wzmianek odnośnie do listy życzeń co do Junipera ;)
chociaż 350k vs 225k (czy nawet 195k) to faktycznie 1,5 (1,75) Tesli
Ma wszystko co współczesny elektryk mieć powinien. Tylko tak jak mówię, cena zakupu to jedno, ale cena późniejszej eksploatacji to drugie. Jak nie na starcie, to po kilku latach wyjdą z tego 2 tesle Y więc nie ma co porównywać. Można tylko pozazdrościć ;)))

OldSeb

Posiadacz elektryka
Ciekawe co z tymi ładowarkami przy Lidlach, Kauflandach, itp. Ja od 8 miesięcy obserwuję dwie przy tych sklepach i ciągle widzę "otwarcie wkrótce" --- ehhhhhh
U mnie pod Carrefourem właśnie w tym tygodniu odpalili, uwinęli się w 3 miesiące. Szkoda tylko, że ceny kiepskie.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Coraz bardziej korci, żeby odpalić zamówienie jednak teraz. Ktoś jeszcze ostatnimi dniami się skusił na „stary” model? 😅
To zależy czy musisz kupować w tym roku i jak atrakcyjne są dla Ciebie benefity które są obecne(na 3HL nawet zniżki za refa nie było na początku) i ile ewentualnie możesz czekać aż warunki zakpupu polifta staną się atrakcyjne. Ja bym czekał aż będzie jakaś konkretna zapowiedź nowej wersji.

Choice

Zadomawiam się
Coraz bardziej korci, żeby odpalić zamówienie jednak teraz. Ktoś jeszcze ostatnimi dniami się skusił na „stary” model? 😅
Ja się skusiłem na stary model i odpaliłem zamówienie. Wielokrotnie tutaj już poruszano kwestie bardzo korzystnego finansowania czy benefitów. Jeździłem wcześniej zarówno 3 jaki i Y i stwierdziłem, że dla mnie te zmiany, które planują w kontekście wyciszenia czy zawieszenia nie będą jakimś niewiadomo jakim game changerem żeby czekać. Nie wiadomo nic o baterii, ale przy moim trybie użytkowania samochodu nie potrzebuję większego zasięgu niż to, co już oferuje Y. A jeżeli chodzi o zawieszenie czy wyciszenie, zawsze można się tym zająć wykorzystując korzyść finansową wynikającą z leasingu ;)