Raczej tak bo tylko pierwszy odcinek z domu pokonasz dłuższy o te 100km a potem tak samo. Podczas ataku zimy to użytkownicy najgorzej obciążają infrastrukturę. Wystarczy kilku co podjedzie ze zmrozona baterią i zajma stanowisko na 4-5x dłużej. Sprzęt też oczywiście czasem sie poddaje, zmrożone wtyczki, sztywne kable, ale ten pierwszy czynnik spowodował ze Chicago było sławne zeszłej zimy.
@Wasp ja uważam że podróżowanie w 5 osob w Y jest bardzo niekomfortowe. Najbardziej niekomfortowe gdy mamy 2 foteliki. Drzwi z tyłu sa bardzo grube i mimo gabarytów auta w srodku nie jest szeroko a dosc mocno wyprofilowana kanapa utrudnia sytuację.
nie zgodził bym się, jakiś odsetek pojechało by dalej. Można rozczulać się nad tymi %. Ale, jestem pewny, że z większą baterią ilość aut w kolejce była by mniejsza.
To musi być kompromis między ilością infrastruktury a pojemnością akumulatorów elektryków.
Uważam, że w dobrą stronę idzie to zbyt wolno. Grupa ludzi którym to odpowiada wcale nie rośnie adekwatnie do udziału wszystkich pojazdów.
Trzeba zmuszać ludzi aby przyjęli pewne kompromisy. Tutaj też ciekawa jest granica jak by to mogło wyglądać.
Jednak jak ktoś wyżej napisał. Myślenie życzeniowe. Tylko czy to takie złe? Daje wam pogląd na Wasz przyszły problem sprzedaży aktualnego modelu. Rynek weryfikuje to brutalnie. Nielicznym uda się sprzedać w satysfakcjonującej cenie. A dlaczego? Nie przez cenę a przez zasięg. Tanie BEV już mamy... To za mało.
Już tłumaczę i mam nadzieję, że przeczytałeś cały artykuł, który zalinkowałem.
Otóż wiele SuC w Szwecji nie ma prądu bo chodzi o brak zgody na związki zawodowe w Tesli. A ty tymczasem linkujesz jakiś FUD, który twierdzi, że kolejki są z powodu alertu pogodowego i jak pod tym filmikiem piszą na innych wstawkach na X 'zasięgu BEV spadającego w zimie o 50%'
Nawet Electrek zrozumiał, a Ty nie...
i co w związku z tym? Zdawanie się na infrastrukturę która jest zależna od osób 3cich tak się właśnie kończy.
Dziś to związki zawodowe w Szwecji, a jutro? Coś innego... to nie ostatnie kolejki, a powód nie ważny. Ja wyciągam swoje wnioski z takich filmików. Komentarze to nie cała prawda, ona najczęściej jest zakłamana. Tak jak napisałeś, prawdziwy powód był jaki był. Nie jest to istotne.
Tylko problem z poleganiem na infrastrukturze i zbyt małej pojemności akumulatorów.
Ot co...
Żeby problem zmniejszyć i dać szansę wybrnięcia to muszą być większe baterie i gęstsza siec.
Sama sieć to nie wszystko.