Juniper - czy warto czekać?

ypl

Pionier e-mobilności
bo tu chodzi jednak o geologię krajów.
Polska ma morze na północy i góry na południu. I to jest całkowicie oczywiste, że kierunki "wypadów" są takie.
UK jest na wyspie... To jej atut, wada, zaleta.... Bez sensu porównywać 1:1.
No ja się zgadzam, dlatego uważam, że porównania @nabrU są kompletnie nie trafione.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

nabrU

Moderator
No ja się zgadzam, dlatego uważam, że porównania @nabrU są kompletnie nie trafione.

Pewnie, że są nietrafione (y)
Sorki, ale nie chce mi się ciągnąć off-topicu w tym wątku. Jutro albo pojutrze będzie na pewno wysyp samochodów z bateriami ok. 100+ kWh i problem w PL się skończy. Na razie niestety pozostaje Wam zakupić Merce EQS lub Lucid Air. Tylko jakimś trafem cena jest 3 lub 4-krotnie większa od Jupitera. Ale jak mus to mus ;). Moze wreszczie poczytam coś z pierwszej ręki na temat EQS albo Lucida, a nie tylko Tesla i Tesla :p

ypl

Pionier e-mobilności
Pewnie, że są nietrafione (y)
Sorki, ale nie chce mi się ciągnąć off-topicu w tym wątku. Jutro albo pojutrze będzie na pewno wysyp samochodów z bateriami ok. 100+ kWh i problem w PL się skończy. Na razie niestety pozostaje Wam zakupić Merce EQS lub Lucid Air. Tylko jakimś trafem cena jest 3 lub 4-krotnie większa od Jupitera. Ale jak mus to mus ;). Moze wreszczie poczytam coś z pierwszej ręki na temat EQS albo Lucida, a nie tylko Tesla i Tesla :p
Ja kupiłem diesla, niedługo odbieram, ale wierzę, że moje kolejne auto to będzie BEV i, że chętnie będę nim w zimę na narty jeździł, narazie bardzo lubię teslą latem jeździć, byłem pół roku temu we Włoszech, byłem w Kołobrzegu, chociaż piątka bmw w tym czasie korzenie zapuszczała w garażu. Trzeba realnie na wszystko patrzeć a nie zaklinać rzeczywistość, Wasza w UK jest kompletnie inna niż nasza. Jakiekolwiek porównania nie mają sensu.

Michal

Moderator

nabrU

Moderator
A ja mam ciezki orzclech do zgryzienia TM3 czy TMY...

Żaden z nich bo słaby zasięg oba mają. 140km/h ciągiem i musisz stawać co godzinę - tragedia!
Polecam Mercedes EQS 450+ lub Lucid Air - szczególnie Dream Edition (nazwa jak znalazł na tutejsze dywagacje). Drogo, ale może 30k PLN da się wyrwać z programu ME 2.0...

Sorki nie mogłem się powstrzymać :ROFLMAO: