Lidl, Kaufland, Biedronka...

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Taka inna myśl.
biedronka z tymi ladowarkami poszła na bogato. ccs 120Kw +chademo
mogli by dac 2xccs współdzielone 120Kw i też byłoby ok. a na raz 2auta by się ładowały.
ostatnio jak się ładowałem to nie zdążyłem za drożdżówkę i napój zapłacić i już miałem 80% 😀.

Last edited:

Michal

Moderator

OldSeb

Posiadacz elektryka
Days = ile dni widziałem dostępne do sprzedaży dane auto.
Niestety jest to suma z całego okresu, czyli jeśli auto było sprzedawane kilka razy, to pokaże się suma obu okresów oferowania auta,
Ciekawa jest historia niektórych aut - są dostępne do sprzedaży jakiś czas po czym znikają i pojawiają się ponownie. Ciekawe czy to Tesla je "chowa" czy ludzie zamawiają i nie odbierają. Jeszcze ciekawszy jest fakt, że "odometer" zmienia wartość na mniejszą, tak jakby Tesla licznik kręciła :)

Michal

Moderator
Mam niedaleko taka ładowarkę przy Lidl w którym robię zakupy. Wg Twojej strony została uruchomiona 24.11.2024 a niestety dalej stoi okryta pokrowcem
Nic nie poradzę. Takie dane dostaje od UDT, a oni od operatora ładowarek.

carinus

Fachowiec
Z moich obserwacji rejonu zamieszkania, jakiegoś za dużego ruchu przy tych marketowych ładowarkach nie widzę. Lokalni ładują się w domach a bardziej oblegane będą miejscówki nieopodal obleganych tras. Sam ostatnio wypatruję już ładowarek dyskontowych na obszarach dojazdu do Szklarskiej/ Karpacza. Tam jest niestety bieda z ładowarkami.

Michal

Moderator
a może mógłbyś policzyć statsy dla biedronki Lidla ile dziennie ladowarki czasu są zajęte.
dane masz.
byłoby ciekawe
Jak znajdę czas to policzę

nabrU

Moderator
@Michal, a ile tam CZYNNYCH ładowarek DC ma Biedronka na koniec 2024? Wiem, że da się to zerknąć u Ciebie na stronie, ale zanim ja ogarnę jak filtrować (prawie tam nie zaglądam - sorry) to Ty już mi podasz wynik ;)