Filtr kabinowy

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Witam,

Wymienil już ktoś filtr kabinowy w HL? Mi stuknelo 6mscy posiadania auta i prewencyjnie go wymieniłam.

Okazało się że stary miał dziwny, biały nalot. Zero zapachów itp. Wszystko normalnie działało.

Przy myciu zawsze byl tryb myjni, więc tak woda nie powinna się dostawać.
Niestety jak samochód byl nowy nie sprawdziłam filtra, jak on wyglada. Nie wiem czy takie coś się zrobiło w pl czy podczas podróży statkiem.

Mial ktoś podobnie ? Filtry zmieniłam na innej firmy...ciekawe czy będzie to samo...

veron73

Zadomawiam się
Witam,

Wymienil już ktoś filtr kabinowy w HL? Mi stuknelo 6mscy posiadania auta i prewencyjnie go wymieniłam.

Okazało się że stary miał dziwny, biały nalot. Zero zapachów itp. Wszystko normalnie działało.

Przy myciu zawsze byl tryb myjni, więc tak woda nie powinna się dostawać.
Niestety jak samochód byl nowy nie sprawdziłam filtra, jak on wyglada. Nie wiem czy takie coś się zrobiło w pl czy podczas podróży statkiem.

Mial ktoś podobnie ? Filtry zmieniłam na innej firmy...ciekawe czy będzie to samo...
Pytam bez złośliwości. Serio były przesłanki do wymiany po 6 msc użytkowania auta? Piszesz, że nie było zapachów, nie wiem ile nalatane, może km? Co Cię skłoniło byś w ogóle tam zajrzała? Ja standardowo stosuję interwał 12 msc / 10k - 15k km.

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Pytam bez złośliwości. Serio były przesłanki do wymiany po 6 msc użytkowania auta? Piszesz, że nie było zapachów, nie wiem ile nalatane, może km? Co Cię skłoniło byś w ogóle tam zajrzała? Ja standardowo stosuję interwał 12 msc / 10k - 15k km.
Mobilny mi powiedział zeby w Krakowie zmieniać co 6mscy. Spodziewałam się że będzie cimny od smogu, ale nie pieśń.

jarqu

Posiadacz elektryka
Z instrukcji:

Model 3 został wyposażony w filtry, które zapobiegają przedostawaniu się przez nawiewy do kabiny pyłków roślin, zanieczyszczeń przemysłowych, kurzu z drogi i innych cząstek stałych. Tesla zaleca ich wymianę co 2 lata (co roku w Chinach). Kabinowe filtry powietrza można zakupić w sklepie Tesla (lub https://shop.tesla.cn/ w przypadku Chin).

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ma to sens, nasze auta płyną ponad miesiąc na statku, w dużej wilgoci. Więc filterek już swoje pooddychał.

inter

Pionier e-mobilności
Ma to sens, nasze auta płyną ponad miesiąc na statku, w dużej wilgoci. Więc filterek już swoje pooddychał.
Jak oddychał, jak wentylacja wyłączona ;)

inter

Pionier e-mobilności
5 minut jeśli sama wymiana. Ja jeszcze zrobiłam ozonowanie i wietrzenie, to auto nieczynne ten dzień.
Ozon się szybko rozkłada, nie trzeba cały dzień wietrzyć.