2024 Tesla Holiday Update

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok krótki update, dziś rano problem znów zaczął się pojawiać. I teraz widzę, że występuje on losowo - czasem wybudzenie ekranu zegarka pomaga, czasem trzeba wejść w apke tesli. Dodatkowo mam włączony tryb samochodowy więc może to to też coś zmienia, spróbuję bez niego. Osoby, które mają watcha prosiłbym żebyście sprawdzili np. Jeżdżąc dłuższą chwilę z włączoną stroną ustawień “blokady” i zobaczcie czy występują jakieś anomalie - podajcie też proszę model zegarka.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Co do aplikacji zegarkowej to teoretycznie może być jeszcze różnica w obsłudze po stronie samochodu. Widzę, że @slaveq ma TM3 2021, ja mam TMY 2023.

P.S. Dziś specjalnie poszedłem do auta bez telefonu, zegarka nie wzbudzałem i wszystko zadziałało od strzała...

Pabloss

Posiadacz elektryka
U mnie nigdy nie działa bez uruchomienie aplikacji na zegarku. Potem już wszystko działa poprawnie. Zegarek Apple Watch Ultra 1.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Może kwestia ustawień uprawnień? U mnie na Apple Watch 9 wszystko działa bez wzbudzania apki i bez telefonu. W uprawnieniach apki zezwalam na dokładne śledzenie położenia. Może to robi różnicę?

JM&JM

Posiadacz elektryka

pmlody

Pionier e-mobilności
Może kwestia ustawień uprawnień? U mnie na Apple Watch 9 wszystko działa bez wzbudzania apki i bez telefonu. W uprawnieniach apki zezwalam na dokładne śledzenie położenia. Może to robi różnicę?
W uprawnieniach na zegarku czy na iphone?

JM&JM

Posiadacz elektryka
W uprawnieniach na zegarku czy na iphone?
W iphone a na tarczy zegarka mam dodatkowo wyciągnięty widżet z % naładowania baterii w Tesli

pmlody

Pionier e-mobilności
W iphone a na tarczy zegarka mam dodatkowo wyciągnięty widżet z % naładowania baterii w Tesli
Na tarczy. Ja mam w tym menu skrótów tylko i muszę go co jakiś czas aktywować. Co jakby nie jest problemem, większym jest to, że jak mam wybrany Y to nie działa 3 i odwrotnie. Muszę rzecznik przełączyć auto i dopiero wtedy działa. Więc i tak muszę otworzyć paleni tak :/
Jaką kompilację masz na tarczy wybrana?
1737014786466.png

JM&JM

Posiadacz elektryka
Na tarczy. Ja mam w tym menu skrótów tylko i muszę go co jakiś czas aktywować. Co jakby nie jest problemem, większym jest to, że jak mam wybrany Y to nie działa 3 i odwrotnie. Muszę rzecznik przełączyć auto i dopiero wtedy działa. Więc i tak muszę otworzyć paleni tak :/
Jaką kompilację masz na tarczy wybrana?
View attachment 23909
Takiego ekranu ustawień to u mnie brak albo nie umiem znaleźć. Co do % na tarczy to jak na zdjęciu w prawym górnym rogu

Attachments

• incoming-B8130927-606A-423E-BA11-4D45EEA36D20.png
    incoming-B8130927-606A-423E-BA11-4D45EEA36D20.png
    85,3 KB · Liczba wyświetleń: 20