Celebryta w elektryku utknął na autostradzie. Chciał być eko, musiał prosić o podwózkę

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Oj żeby z Warszawy do Łodzi nie dojechać na jednym ładowaniu ... :LOL:
Nieźle musiał cisnąć na tej A2 że aż prądu zabrakło. Czyżby przyzwyczajenia z jazdy w ICE / w hybrydzie ?

Ale wątek z tymi niedziałającymi i "kapryśnymi" ładowarkami przy autostradzie to powinni nagłośnić ile się da. (n) Nie tak to powinno wyglądać !

zlp

Pionier e-mobilności
Oj żeby z Warszawy do Łodzi nie dojechać na jednym ładowaniu ... :LOL:
Nieźle musiał cisnąć na tej A2 że aż prądu zabrakło. Czyżby przyzwyczajenia z jazdy w ICE / w hybrydzie ?

Ale wątek z tymi niedziałającymi i "kapryśnymi" ładowarkami przy autostradzie to powinni nagłośnić ile się da. (n) Nie tak to powinno wyglądać !

Rozdwojenie jaźni?

Czemu musiał cisnąć? Tam jest to możliwe?
Ot chłop bliżej poznał jedną z "zalet" elektryków i marną infrastrukturę w samym centrum Polski.

Jak klient uważa, że pojadł wszystkie rozumy i bev to taki sam samochód, jak ice, więc nie musi nic o nim wiedzieć, to tak to się kończy.....

Nie spodziewałem się, że przed zakupem samochodu jakieś doktoraty trzeba robić.
Po prostu miał pecha. Jechał do ładowarki, a ta okazała się nieczynna. Czemu mnie to wcale nie dziwi?

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Nie spodziewałem się, że przed zakupem samochodu jakieś doktoraty trzeba robić.
Po prostu miał pecha. Jechał do ładowarki, a ta okazała się nieczynna. Czemu mnie to wcale nie dziwi?
Przed zakupem auta EV, wszędzie dookoła (reklamy, dealerzy) mamią zawyżonym zasięgiem auta, wysokimi dopłatami, i nieporównywalnym komfortem jazdy, itd.
Braki, usterki i zacofanie infrastruktury się przemilcza.
Jeśli ktoś tego wcześniej sam nie obada, to później nadchodzi takie zderzenie z rzeczywistością o_O

Temu kierowcy akurat zdarzyło się kilka niedostępnych (cyt. "kapryśnych") ładowarek po kolei, przy bardzo ruchliwej A2, a to już powinno dziwić.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A mi się już trzy razy zdarzyło, że mi zabrakło paliwa w ICE.

A w internetach o tym cisza !

Kierowca23

Posiadacz elektryka
A mi się już trzy razy zdarzyło, że mi zabrakło paliwa w ICE.

A w internetach o tym cisza !
Porcję paliwa można donieść / przywieźć na miejsce w baniaczku i jazda...
A elektronów nie nałapiesz do kanistra :p Kabla też nie dociągniesz nawet 1 km ...

BTW. Czy ktoś z Was widział może Polsce taką mobilną ładowarkę z agregatu w samochodzie pomocy technicznej, jak pokazywali podczas testów elektryków w GB? Czy tylko laweta pozostaje pechowcom ?