Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

nabrU

Moderator
Ceny w UK (dla porównania). Tanio macie w PL (i wciąż dopłaty) ;)

1737699864309.png

Luq-CIN

Zadomawiam się
Z fabryki w Chinach masz do wyboru wersje napędu, wszystkie kolory (lakieru i wnętrza), felgi
Liczyłem że podobnie będzie u nas
U nas wybór to 2 kolory
Bierz co dajemy albo czekaj

PS.
W USA też mają do wyboru kolory i inne opcje

Giga Berlin produkuje tylko Y i jak widać najlepiej tylko w jednej wersji i 2 kolorach. Przypominają się pierwsze miesiące produkcji, tylko czarny Performance

Last edited:

nabrU

Moderator
Z fabryki w Chinach masz do wyboru wersje napędu, wszystkie kolory (lakieru i wnętrza), felgi
Liczyłem że podobnie będzie u nas
U nas wybór to 2 kolory
Bierz co dajemy albo czekaj

Tak jest w całej Europie...

Luq-CIN

Zadomawiam się
Pisząc „u nas” miałem na myśli Europę

Ps
Nie zdziwię się jeśli będzie słabo z zamówieniami w EU na wersje Launch

W USA wszystkie kolory i opcje są bezpłatne w wersji Launch.
Można?

Wychodzi na to że Giga Berlin jest jakieś niepełnosprawne

Last edited:

nabrU

Moderator
Pisząc „u nas” miałem na myśli Europę
Spoko, jeśli ja napiszę 'u nas' myśląc o całym świecie to kolory do wyboru są :p

UseYbrain

Posiadacz elektryka
tyle kosztował Y LR w 2023 roku po już sporych obniżkach ... później zaczęły się kolejne z powodu plotek o nowym Y

czyli wg mnie jest ok - obniżek spodziewaj się na końcach kwartałów [jak skończą się stare] a stałych niższych cen za rok / dwa lub jak konkurencja wymusi
Akurat będę zmieniał obecnego którego kupiłem miesiąc temu :)

tomA

Posiadacz elektryka
A jak okażę się że przy obecnej polityce cenowo-celnej nowy Y nie zjedzie w tym roku do takich poziomów cenowych to też będzie ciekawie zagranie... Elon ma dziwną politykę cenową i mnie już nic nie zdziwi :rolleyes: tym bardziej że nowy model Q ma być mniejszym SUV i w cenie około 170k - 220 k więc naturalnie większy Y droższy...

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ciekawią mnie dwie rzeczy ze strony Tesli...
1737713432878.png
1. Czym jest sprzęt komputerowy do redukcji hałasu? Mam wrażenie, że nigdy nigdzie nie było o tym wzmianki w przypadku modelu Y a tu nagle się dowiadujemy, że wyszła jego druga generacja?
2. Teraz przednia kamera jest ósmą a wcześniej było 7 kamer? W mojej TM3 z 2021r. jest osiem kamer. 3 z przodu, 4 z boków i jedna z tyłu. Czy w modelu Y były tylko dwie kamery z przodu? Czy o co chodzi?
EDIT: teraz w instrukcji widzę, że nie. Też są 3 kamery z przodu (w starej TMY). Pewnie jakiś błąd

Bronek

Pionier e-mobilności
Redukcja szumu jest juz w X i są mikrofony w zagłówku kierowcy i niby ma to mieć znaczenie w wytwarzaniu fal przeciwnych hałasowi po uprzedniej kalibracji
Ostatnio mi wygenerowalo taki dźwięk realustyczny, że myslalem iż mam albo flaka abo coś trze o nadkole:)

Last edited: