Pożary samochodów spalinowych

cwireq

Posiadacz elektryka
w hybrydach a właściwie PHEV najbardziej kocham jak jakaś współdzielnia ma wonty że parkujesz BEV u nich ale jak auto ma pod maską silnik spalinowy to w magiczny sposób ryzyko pożaru znika, możesz mieć nawet baterie 50kWh i gniazdo DC, tak mocno i niedorzecznie mają fioła na punkcie elektryków że nawet własna logika u nich szwankuje
100proc racji. Niestety ludzie są nieświadomi i nie rozumieją podstawowych pojęć. Hybryda przez to ze ma baterie i zbiornik to sumuje ryzyko pożaru obydwa pojazdów co potwierdzają statystyki. Tylko szacun jak ktoś takiemu nieświadomemu to wytlumaczy...

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Last edited:

eSUBA94

Posiadacz elektryka
100proc racji. Niestety ludzie są nieświadomi i nie rozumieją podstawowych pojęć. Hybryda przez to ze ma baterie i zbiornik to sumuje ryzyko pożaru obydwa pojazdów co potwierdzają statystyki. Tylko szacun jak ktoś takiemu nieświadomemu to wytlumaczy...
ja mam o tyle ciekawie ze mogę sobie z auta dosłownie silnik wymontować i auto pojedzie i było by to dobre aby jeździć i nagrywać eksperymenty społeczne, wjeżdżam swoim na parking podziemny i wszyscy krzywo patrzą ale wsadzam REV pod maskę spowrotem i wsadzam białe tablice i nagle panika na ich twarzach magicznie znika
to chyba jak wychodziły parowozy zamiast konii ludzie byli bardziej logiczni a było to przecież dawno temu przed obowiązkiem nauki szkolnej od urodzenia...

i tak sobie myślę, dla Tesli spokojnie można by sprzedawać jakiś zestaw rur wydechowych które robią sztuny dym tak jak te dymiarki sceniczne na imprezach + głośniki BRUM BRUM oraz białe tablice - taką teslą pozwolą ci wjechać wszędzie, nawet do swojego salonu no bo przecież spalinami nie da się zatruć np. podczas snu...

pmlody

Pionier e-mobilności

Ratt

Posiadacz elektryka

eSUBA94

Posiadacz elektryka
"Pojazd nie przewoził materiałów niebezpiecznych pod względem pożarowym"
bo przecież 100l oleju napędowego to żadne materiały palne :)
jak w elektrycznej ciężarówce zapalą się hamulce albo naczepa to i tak wyzwiska idą w elektryfikacje i wszędzie 1000 komentarzy z nabijania się EKOLOGIA!!

Beep21

Posiadacz elektryka
Taa, to tak samo jest jak się pojawia artykuł o kosmicznych rachunkach za prąd po tym jak ktoś założył pompę ciepła do starego nieocieplonego domu ze starymi grzejnikami. Oczywiście informacja o tym że dom nieocieplony a założona pompa zbyt słaba jest gdzieś na szarym końcu albo nie ma jej w cale.

Ale wtedy to już można dać popis EKOLOGIA, kopciuchy najlepsze, elektrykiem 100 km kosztuje 2137 zł itd.