Mercedes CLA, koncept

Michal

Moderator
Koncept = nikt nigdy nic takiego nie zobaczy poza tym konceptem ;)

vwir

Pionier e-mobilności
Zawsze mi się podobało to auto (w sensie obecne spalinowe CLA). Jeśli w elektrycznym nie odlecą z ceną w kosmos i zachowają wygląd konceptu to będzie poważny kandydat.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Właśnie jadę na Tor Modlin. Usłyszałem wczoraj, że zobaczę tam Vision EQXX, ale też Mercedesa CLA w wersji "bardzo bliskiej produkcyjnej", czyli wcielenie powyższego konceptu. Spodziewam się, że w przeciwieństwie do konceptu, będzie miał port ładowania i nie będzie miał podświetlanych gwiazdeczek w atrapie chłodnicy ;)

Chociaż może...?

Proszę trzymać za mnie kciuki, bo bez samochodu robi się z tego niezła wyprawa ;)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Właśnie jadę na Tor Modlin. Usłyszałem wczoraj, że zobaczę tam Vision EQXX, ale też Mercedesa CLA w wersji "bardzo bliskiej produkcyjnej", czyli wcielenie powyższego konceptu. Spodziewam się, że w przeciwieństwie do konceptu, będzie miał port ładowania i nie będzie miał podświetlanych gwiazdeczek w atrapie chłodnicy ;)

Chociaż może...?

Proszę trzymać za mnie kciuki, bo bez samochodu robi się z tego niezła wyprawa ;)

A tutaj wideo z choinki na atrapie chłodnicy:

View attachment VID_20240715_231944.mp4

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Zdecydowanie "przecukierkowany".

Myślę, że chodziło o to, żeby było co pokazać. Okazało się, że polski oddział Mercedesa organizuje prezentację dla kilkudziesięciu przedstawicieli mediów z różnych krajów europejskich. I tak sobie myślę, że takie zaufanie centrali to bardzo dobre świadectwo dla polskiego oddziału...

OldSeb

Posiadacz elektryka
Coś tam się dzieje z tym modelem.

Koleś z przejęciem opowiada o one-pedal jakby to było przeszczepienie jakieś kosmicznej techologii :) Wygląda, że będzie działać podobnie jak w Tesli, może wreszcie jakiś godny konkurent Modelu 3 ?
W dodatku zapowiadany jest wariant z baterialmi lfp, podpasowalby mi osobiście, oczywiście o ile cena będzie do przełknięcia bo tu mam wątpliwości.