Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Tesla ma przecież w Mission Statement wpisaną "innowacyjność" :D

Dwa normalne patyki, i na każdej przycisk na szczycie plus jakieś 5cm od końca obracany pierścień. Ten na prawej do regulacji odległości aktywnego tempomatu, który w pozycji 0 robiłby tempomat głupim (tzn. nie trzymającym odstępu - świetna sprawa do jeżdżenia 30 km/h po zadupiach bez wymalowanych pasów na jezdni). Na lewej manetce to regulacja prędkości wycieraczek - Auto - Off - I - II - III - IV. Domyślnie na Off, trzeba cofnąć żeby włączyć Auto.

To naprawdę tak wiele kosztuje?! Dopłaciłbym te 1000zł bez sekundy wahania.
Nie, gówno. Dopłaciłbym bym 2000 aby nie mieć tego bez sekundy wahania.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Dzięki tej burzliwej dyskusji dowiedziałem się, że mam 2-stopniową manetkę kierunkowskazów :) Serio, od samego początku jeżdżę na tym pierwszym (jak się okazuje) stopniu przełącznika i działa to dobrze. Może poczekajmy z hejtowaniem tego rozwiązania przynajmniej do momentu gdy będzie można się przejechać i samemu sprawdzić jak to działa?

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Ciekawe kiedy będzie dostępna wersja LR AWD, patrząc na tą informację ze strony Tesli "RRSO 0,99% dla pojazdów Model Y nie obejmuje niestandardowych zamówień pojazdów Model Y z napędem na tylne koła i jest dostępna tylko dla wniosków o finansowanie rozpoczynających się 1 stycznia 2025 roku, a dostawy mają miejsce nie później niż 31 marca 2025 roku." to pewnie od marca/kwietnia?

Btw. czy kalkulator na stronie Tesli dobrze wylicza wysokość raty? Bo mi coś za tanio wychodzi. Zakładam, że wszystkie ceny tam są netto tj. wpłata własna i rata, więc mnożę przez 1,23...

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Może już czas zacząć kampanię promocji znakowania „odpowiednim” symbolem produktów z lV Rzeszy, dla niepoznaki nazwanej „Bundesrepublik” 😉🤣🤣🤣