2025.2

inter

Pionier e-mobilności
Czytałem. To miało być sarkastyczne, że oba auta od holiday nic nowego nie dostały… 🙄

Wróciłem z psami i się okazuje, że Elon dalej czyta forum :D
View attachment 24963
Może juz Ci chipa wszczepił, a nie wiesz ;)

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja też pobrałem 2025.2.6
W ogólnym opisie faktycznie mowa tylko o poprawkach - ale w na innych stronach wszyscy zgodnie piszą m.in. o aktywacji radaru 4D w kabinie dla starszych modeli Y (od 2021) :-o Podobno ten radar jest (a niby gdzie: w kamerze czy osobno?) montowany od dawna w Y, ale nieaktywny.
I podobno (tak piszą w każdym razie, nie wiem czy to prawda), że Tesla sama(!) będzie proponować części właścicieli nie-Juniperów wymianę radaru 4D w serwisie na nowszy (trudno powiedzieć czy dlatego że są wadliwe czy że coś zakłócają w sofcie na przykład).

inter

Pionier e-mobilności
Ja też pobrałem 2025.2.6
W ogólnym opisie faktycznie mowa tylko o poprawkach - ale w na innych stronach wszyscy zgodnie piszą m.in. o aktywacji radaru 4D w kabinie dla starszych modeli Y (od 2021) :-o Podobno ten radar jest (a niby gdzie: w kamerze czy osobno?) montowany od dawna w Y, ale nieaktywny.
I podobno (tak piszą w każdym razie, nie wiem czy to prawda), że Tesla sama(!) będzie proponować części właścicieli nie-Juniperów wymianę radaru 4D w serwisie na nowszy (trudno powiedzieć czy dlatego że są wadliwe czy że coś zakłócają w sofcie na przykład).

Attachments

• 2024-modely-radar.jpg
    2024-modely-radar.jpg
    85,8 KB · Liczba wyświetleń: 19

Hermes

Posiadacz elektryka
Czyli że go nie widać z zewnątrz - pod plastikami jest...
Ciekawe czy to prawda że w starym Y też obecny - ktoś rozbierał i widział? :)

inter

Pionier e-mobilności
Po co mieli szukać, jak nikt o nim wcześniej nie wiedział ;)

inter

Pionier e-mobilności
to najzwyklejszy - 24GHz mmWave Radar Sensor.

Hermes

Posiadacz elektryka
Czyli jest.
Czyli wg tego co czytałem, po zaimplementowaniu softu (zapewne kolejnych) Tesla może nie tylko powiadomić właściciela, że osoba/zwierzę pozostawione w środku ma przyśpieszony puls (i uchylić okno, użyć klimatyzacji), ale w przypadku braku reakcji także powiadomić służby ratunkowe. Ciekawe.

Malcewicz

Posiadacz elektryka
Jest montowany w Y od 2022, w 3 od Highlanda, w Cybertruckach, S i X, ale ten w Y Juniper ma być nowszy, bardziej zaawansowany. Informacje o radarach są w owner's manual każdego modelu 🙂

tomA

Posiadacz elektryka
A mi ściągał aktualizacje
2025.02 przez godzinę i po ściągnięciu zniknęła 🤷‍♂️😁 i nadal mam 2024.45.32 jako najnowszy soft i brak aktualizacji tak więc pewnie kolejna poprawka wejdzie

inter

Pionier e-mobilności
A mi ściągał aktualizacje
2025.02 przez godzinę i po ściągnięciu zniknęła 🤷‍♂️😁 i nadal mam 2024.45.32 jako najnowszy soft i brak aktualizacji tak więc pewnie kolejna poprawka wejdzie
Ale jest nadal ostro wypuszczana.
Może nie przeszła weryfikacji.