A dlaczego przez pośredników ? Nie mam doświadczenia w leasingach ale wiem ze z pośrednikami rzadko robisz dobre deale. Oni po prostu znają lepiej rynek. Myślę ze tutaj na forum mamy sumarycznie wieksza wiedzę niz kotokolwiek na rynku leasingu
Mylisz wiedzę z możliwościami negocjacyjnymi, to są dwie oddzielne sprawy. Ale to są Twoje pieniądze, sam wiesz przecież najlepiej jak je wydać. Ja tylko piszę, że wysłanie zapytania do pośrednika nic Cię nie kosztuje. No dobra, 5 minut na napisanie maila.
Pamiętaj, ze w leasingu musisz mieć konkretne ubezpieczenie (nie takie z mubi czy rankomatu). Ja przy
braku zniżek na AC, jak dałem sam szukałem, na TM3 miałem propozycje rzędu 6,5-7 kpln. Z pośrednikiem wyszło 5,5k, po lekkiej negocjacji wylądowało na 4,6k. Sam nigdy bym tyle nie ugrał. Na Junipera wyszło 5,5k czyli nadal bardzo dobrze jak na brak zniżek.
Przez lata wspolpracowałem z pośrednikami w hypo. Te super dobre deale teraz są w sądach
Mam wrażenie, że chyba rozmawiamy o różnych pośrednikach. Ja po prostu bardzo nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto. A niekorzystanie z pośrednika oznaczałoby, że machnałem ręką na co najmniej 2 kpln na samym tylko ubezpieczeniu.