Zamiana Kii EV6 na coś mniejszego typu kona Peugot e208

jarqu

Posiadacz elektryka
Cześć, znajomy sprzedaje Kie EV6 ale ciężko mu idzie więc pomyślałem że może ktoś chce zamienić swojego mniejszego elektryka na większą doposażoną Kie EV6 RWD z dużą bateria 77kwh z dopłatą a ja wtedy od niego odkupie tego mniejszego elektryka bo chce zamienić Zoe żony na coś nowszego. Rynek aut używany jest ciężki więc trzeba kombinować. :)

jarqu

Posiadacz elektryka
Kia jest na umowę KS niestety tak pewnie by już sie sprzedała. Co do ceny to wiem że jest do negocjacji ale to nie tak że cena jest prawie jak za nową bo ona ma wszystkie pakiety do "Full wypasu" brakuje tylko szklanego dachu i pompy ciepła. Wiec jak się doliczy wyposażenie to jest sporo tańsza od takiej samej nowej.

Last edited:

jarqu

Posiadacz elektryka
Fajna ta kia... Mojej mx-30 byś nie chciał? ;) ale pytanie raczej teoretyczne. Czy ta kia jest na fv czy kupno sprzedaż?
Troche małą bateria coś w okolicy 40-50kwh bym teraz wolał bo jak człowiek stara sie użytkować w okolicach 20-80% soc to przy małej baterii jest to upierdliwe. Ale zaproponuj ile mógłbyś dołożyć to pomyślimy.

Ev3

Pionier e-mobilności
Kia jest na umowę KS niestety tak pewnie by już sie sprzedała. Co do ceny to wiem że jest do negocjacji ale to nie tak że cena jest prawie jak za nową bo ona ma wszystkie pakiety do "Full wypasu" brakuje tylko szklanego dachu i pompy ciepła. Wiec jak się doliczy wyposażenie to jest sporo tańsza od takiej samej nowej.
Nie jest.
Kia wyprzedaje ev6 z ogromnymi upustami, jak odejmiesz od tego dotację, to wychodzi właśnie tyle za nówkę sztukę.
A jeszcze niedawno można było mieć dodatkowo AWD i +100 KM w tej samej cenie (w Ioniqu).

A jak jeszcze w tej cenie nie ma vat do odliczenia, to nawet 100 tys ciężko wybulić by było.

jarqu

Posiadacz elektryka
Nie jest.
Kia wyprzedaje ev6 z ogromnymi upustami, jak odejmiesz od tego dotację, to wychodzi właśnie tyle za nówkę sztukę.
A jeszcze niedawno można było mieć dodatkowo AWD i +100 KM w tej samej cenie (w Ioniqu).

A jak jeszcze w tej cenie nie ma vat do odliczenia, to nawet 100 tys ciężko wybulić by było.
Wrzucam kolegi obliczenia:
"Tak w sumie jak wyliczam aktualne ceny aut, to ta z pakietem premium kosztuje 188.900, brakuje pakietu tech i outdoor oraz audio meridiana za 15700 - 31.5% zniżki to 10750, wiec cena auta 199650 plus hak, (aso 6k aktualnie, powiedzmy 5 policzmy) to 204650 minus dofinansowanie 30k daje auto w cenie 175k, wiec cena 145k nawet nie wydaje się zła która jest do negocjacji"

p.j.s

Posiadacz elektryka
Nie jest.

Ciężkie czasy dla sprzedających, dobre dla kupujących :)