Zamiana Kii EV6 na coś mniejszego typu kona Peugot e208

p.j.s

Posiadacz elektryka
🤣🤣🤣 zwłaszcza jak faktycznie niezainteresowani transakcją uczestniczą w procesie negocjacji ceny.., 🤣🤣🤔
Bo to jest strategia. Masz coś do sprzedania i "przypadkowo" dzwoni do Ciebie 10 chętnych i każdy mówi - aaaa, za drogo, widziałem taniej. No i zaczynasz zastanawiać się - a może faktycznie za drogo wystawiłem. Obniżasz cenę i wtedy dzwoni do Ciebie ten konkretny chętny i kupuje. A to że kupiec ma 10 kumpli "pomagaczy" to już nieważne :)

Ev3

Pionier e-mobilności
Wrzucam kolegi obliczenia:
"Tak w sumie jak wyliczam aktualne ceny aut, to ta z pakietem premium kosztuje 188.900,
Liczone z rabatami czy z cennika?
Do tego wartości dodatków raczej nie ma sensu liczyć, tego się nie odzyskuje przy odsprzedaży.

mattmd

Zadomawiam się
Tylko cena jak za nówkę sztukę.
Jak zjedzie do 100 tys to może ktoś się zainteresuje.
Nie biorę głosu w dyskusji- ale fakt za tyle to bym sam kupił - bez faktury na osobę fizyczną więcej to ciezko z własnych środków wyłożyć za uzywany samochod- serce zwyczajnie boli

Empty

Fachowiec
Kolega z pracy, 2 tygodnie temu kupił identyczną (kompletnie wyposażona , biała z pompą ciepła i przebiegiem 57k km) za 124,4k pln. Bezszkodowa.
Umowa KS.

Bardzo fajne auto. Jazda bez zarzutu.
Audio bardzo dobrze gra - pierwsza liga.
Miał upatrzoną Teslę 3 SR ale po jeździe próbnej stanęło na EV6.

Ev3

Pionier e-mobilności
Kolega z pracy, 2 tygodnie temu kupił identyczną (kompletnie wyposażona , biała z pompą ciepła i przebiegiem 57k km) za 124,4k pln. Bezszkodowa.
Umowa KS.
Tu już bliżej realnej ceny było.

Froggy

Posiadacz elektryka
Tu już bliżej realnej ceny było.
Cena jest wypadkową podaży i popytu.
Przy 80k zarejestrowanych w potato republic of bolanda elektryków mówimy o bardzo niewielkim rynku (podobna ilość pojazdów z ICE była zarejestrowana w Polsce w 1948 roku, gdy mój dziadek miał Citroena 11CV z demobilu), na którym nie ma czegoś takiego, jak cena realna.
Mi się zupełnie "odwidziały" SUV-y i crossover-y, ale jak ktoś lubi, to za tą cenę weźmie.