Rozpoczynam poszukiwania KIA eNiro 64kWh

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Co do baterii to ponoć wszystkie wadliwe zostały wymienione ale nie badałem tematu.
Eleganckie to autko ile akceptujesz wygląd. Tylko brać za te pieniadze. Ja nie mogłem się pakować w konflikt z żoną bo Dacia była już jego "osią" z powodu "urody" właśnie 🤪. Kona została post factum zaakceptowana przez Ministrę Zakupów. Bo kupowałem bez konsultacji ministerialnych (tak jak Dacie) :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ev3

Pionier e-mobilności
czyli bezpieczniej patrzeć na końcówkę 2020 i wyżej ? A co do samych baterii : jakieś +/- tych w kii lub hyundaiu?
Może bezpieczniej patrzeć na Kię..
Jeszcze soul jest ..oryginalny..zwłaszcza ładnie umaszczony :)
np. ten.
Soul to najlepsza opcja - ma wszystkie zalety innych aut Niro/Kony i parę nowych i jest w najlepszej cenie,
Natomiast uczciwie to Kona będzie się najlepiej sprzedawała kiedyś.

JACK-AS

noowicjusz, TOYOTA PRIME PLUG- IN
Co do baterii to ponoć wszystkie wadliwe zostały wymienione ale nie badałem tematu.
Eleganckie to autko ile akceptujesz wygląd. Tylko brać za te pieniadze. Ja nie mogłem się pakować w konflikt z żoną bo Dacia była już jego "osią" z powodu "urody" właśnie 🤪. Kona została post factum zaakceptowana przez Ministrę Zakupów. Bo kupowałem bez konsultacji ministerialnych (tak jak Dacie) :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
no właśnie.. ministra zakupów .. oswajam temat i w naszym rządzie jest trudno a może i trudniej ...
negocjacje trwają .....jeszcze muszę się pozbyć mojego super prima od toyoty najpierw :) to plug -in mi zrobiła smaka na EV - ta drobna radość - u mnie w skali micro - jak wraz z nastaniem ciepłych dni rośnie zasięg ..choć symboliczny to zawsze cos ..

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
czyli bezpieczniej patrzeć na końcówkę 2020 i wyżej ? A co do samych baterii : jakieś +/- tych w kii lub hyundaiu?
Może bezpieczniej patrzeć na Kię..
Jeszcze soul jest ..oryginalny..zwłaszcza ładnie umaszczony :)
np. ten.
Przed chwilą obejrzałem zakup kontrolowany odc 3 z 39 serii, leciał w weekend. Kornacki to dyletant jesli chodzi o elektryki mimo że ma leafa. Opowiada bzdury o nawigacji Soula i przygotowywaniu się ładowarek ale Ciebie na pewno zainteresuje wypowiedź mechanika na końcu odcinka.

P.S. Kobieta wybrała obiektywnie najgorszy z proponowanych elektryków, ale dla jej konkretnych zastosowań z pewnością się sprawdzi...i o kobiecych wyborach nie dyskutujemy w końcu jesteśmy jednym z nich.

vwir

Pionier e-mobilności
Opowiada bzdury o nawigacji Soula i przygotowywaniu się ładowarek ale Ciebie na pewno zainteresuje wypowiedź mechanika na końcu odcinka.
Ten "mechanik" uznaje jedyną słuszną markę - na literkę T (i nie jest to Tesla). Wszystko zawsze w niej wychwala, łącznie z wychwalaniem faktu, że hybrydy sprzed kilkunastu lat używają tych samych modułów co obecne, mimo ogromnego postępu w dziedzinie baterii w tym czasie. Dla niego to dobrze, bo moduły z jednego może wsadzić do drugiego. A że są przestarzałe i mają słabe parametry jak na dzisiejsze czasy? To go już nie interesuje.

Ev3

Pionier e-mobilności
Przed chwilą obejrzałem zakup kontrolowany odc 3 z 39 serii, leciał w weekend. Kornacki to dyletant jesli chodzi o elektryki mimo że ma leafa. Opowiada bzdury
Dokładnie.
Pomógł kobicie wybrać najgorsze auto w odcinku i nie ostrzegł, że Leaf to przestarzały model z rozwiązaniami sprzed 15 lat, którego już lepiej nie kupować....

W Soulu nie opuścił podłogi bagażnika na dolny poziom, nie pokazał jak to pakowne i ustawne jest, pewnie po prostu nie miał o tym pojęcia.

A ceny w ogóle jakieś z kosmosu - tak o 50% wyższe niż przewijające się na forum dla podobnych aut.

P.S. Kobieta wybrała obiektywnie najgorszy z proponowanych elektryków, ale dla jej konkretnych zastosowań z pewnością się sprawdzi...i o kobiecych wyborach nie dyskutujemy w końcu jesteśmy jednym z nich.
Ano.