Ranking kart / aplikacji roamingowych do ładowania EV

faktory

Fachowiec
Zainstalowałem i wygląda to zacnie. W sensie nie w PL (bo tutaj nie wygląda wcale) ale też i nie zależało mi na PL. Tylko wymagane jest niemieckie konto, żeby zrobić polecenie zapłaty. Polskie banki ani revolut nie zadziałały.
Ale podawałeś z Revoluta polski IBAN? Bo tam jest też międzynarodowy (litewski) i on przeszedł.

Nestor

Fachowiec
A czy ktos z was korzysta ze skoda powerpass? Wydaje sie agregowac rozne sieci. Moj schemat jazdy to wyjazd z wrocka nad morze 1-2 razy w roku, wycieczki po europie tak samo.
Generalnie potrzebuje czegos co dziala w miare uniwersalnie, nie potrzebuje sie optymalizowac o przyslowiowe 0.05€. Chcialbym podjechac, odbic sie i pojechac dalej. No chyba ze ceny beda roznily sie o 50-100%

Jakie sa wasze doswiadczenia w tym aspekcie?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Moje doświadczenia są takie, że można zapłacić za kWh DC 0,33 €, a można też 0,85 €.
Święty spokój ma znacznie wyższą cenę niż 5 centów...

Ev3

Pionier e-mobilności
A czy ktos z was korzysta ze skoda powerpass? Wydaje sie agregowac rozne sieci. Moj schemat jazdy to wyjazd z wrocka nad morze 1-2 razy w roku, wycieczki po europie tak samo.
Generalnie potrzebuje czegos co dziala w miare uniwersalnie, nie potrzebuje sie optymalizowac o przyslowiowe 0.05€.
Nie wiem jak w Skodzie, ale w podobnym programie Kia, to nie jest optymalizacja o 0.05€, ale raczej o 0.5€.
A to już robi różnicę, do tego stopnia, że nie opłaca się używać.

walik22

Zadomawiam się
Skoda powerpass abonamet 59,99
AC 1,63
DC 2,8
Ionity 2,33

nabrU

Moderator
Skoda, Cupra czy tam VAG to wszystko są karty Elli (jak ktoś doczyta mały druczek)

Choć karta / apka Electroverse jest i tak lepsza ;)

Nestor

Fachowiec
Ten powerpass to rzeczywiscie ma srednie te ceny, ale jak zobaczylem ceny electroverse dla polskich greenway'ow to mnie zmiotlo. 3.90/kwh. W abo GW za 19.99 jest 2.40/kwh. Ceny pradu na poziomie spalania benzyniakow.
Musze sie jeszcze duzo nauczyc :)